Examenul de Bacalaureat, la final. Doi candidați au fost eliminați de la ultima probă

 -  -  920Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului și specializării. În Bistrița-Năsăud, rata de participare a fost de 97,4 %.

Astfel, dintre cei 2198 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 771, Chimie – 63, Fizică – 23, Economie – 9, Filosofie -27, Geografie – 868, Informatică – 114, Logică şi argumentare – 171, Sociologie – 70 şi Psihologie – 24), s-au prezentat 2140 de candidaţi. 56 de candidaţi au absentat.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.Pentru prima dată, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

0 notes
45 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *