Excursia în Israel a costat 25.000 de euro. Urmează 3 zile la Londra și alți bani, altă distracție: aproape 10.000 de euro din bugetul Consiliului Județean pentru voie-bună în An Centenar!

 -  -  5376


O delegație a Consiliului Județean tocmai s-a întors dintr-o excursie culturală, la Locurile Sfinte. Distracția a durat o săptămână și a fost subvenționată din bugetul Consiliului Județean. Bietele de avion și cazarea în Israel au costat 115.000 lei (25.000 de euro).

Radu Moldovan, la locurile sfinte, alături de directorii-bugetari! Înfrățirea cu o regiune din Israel a fost pretextul excursiei!

La excursia din Israel a participat Radu Moldovan, alături de Ansamblul Dor Românesc. Directorii care s-au deplasat în Israel sunt Gavrilă Țărmure (Centrul Județean pentru Cultură), Alexandru Gavrilaș (Muzeul Județean), Ioan Pintea (Biblioteca Județeană) și Teofil Cioarbă (director economic la Cons. Județean). De asemenea, protopopul Vidican a fost participant în suita președintelui CJ.

10.000 de euro biletele de avion și cazare în Londra. Iarăși merg la petreceri de Centenar!

Peste 40.000 de lei pentru cele 3 zile de distracție la Londra!

În perioada 28. – 30.11, Ansamblul Dor Românesc se deplasează la Londra, pentru a susține diferite concerte în comunitățile de români. Alături de cei 19 membrii vor merge și câteva personaje din PSD. Cazarea la Londra costă 14.000 de lei ( 8 camere double și o cameră single), iar biletele de avion costă 5.000 de euro.

În ce privește banii județului pe acțiuni de Centenar, Radu Moldovan a susținut la ultimele ședințe subvenționarea unor excursii-culturale în Spania, Polonia, Israel! La ultima rectificare bugetară, Centrului Județean pentru Cultură i s-au alocat peste 450.000 de lei pentru diferite acțiuni culturale! 

Urmează o deplasare în Anglia care costă aproximativ 10.000 de euro și va fi suportată din bugetul Consiliului Județean!

Conform unui reportaj realizat de Digi 24, județul Bistrița-Năsăud a alocat 1.6 MILIOANE de lei pentru evenimente culturale de Centenar și e-n TOP 3, la nivel național.

Timișul a alocat cel mai mare buget (aproape 2,5 milioane de lei), urmat de Călărași (2,4 milioane de lei), Bistrița Năsăud (aproape 1,6 milioane de lei) Brașov (peste 1.1 milioane de lei) și Mureș (peste 1 milion de lei). La polul opus se află județele Cluj (30.000 de lei), Neamț (peste 21.000 de lei), Iași (10.000 de lei), Dolj (peste 9.000 de lei) și Argeș (3.000 de lei).

Impactul cultural este greu de cuantificat, dar în general actele culturale de Centenar se rezumă la câteva spectacole în străinătate, prilej pentru directorii-bugetari să se plimbe prin lume alături de lideri din PSD!

5 bookmark
0 notes
101 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.