11 persoane din Primărie merg în Franța cu avionul, la 20 de ani de înfrățire cu Besancon! Încă 50 de persoane: profesori și elevi vin în urma loc, dar cu autocarul. DELEGAȚIA o plătim din buget și ne costă 8.000 de euro! Fac excursie și iau DIURNĂ 20 de euro/zi, ca și cum ar LUCRA în interesul cetățeanului!

 -  -  11158


O delegație de 60 de persoane va pleca în Franța,într-o excursie plătită  din bani publici. Primăria Bistriţa va participa la manifestările dedicate aniversării celor 20 de ani de înfrăţire dinte municipiul Bistriţa şi oraşul Besancon, care se vor desfăşura în perioada 7 – 10 octombrie 2017. Delegația va fi formată din consilieri locali, funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile, tineri elevi şi profesori, condusă de Primarul municipiului Bistriţa, se va deplasa la Besancon (Franţa).

Și francezii au fost la noi, la Zilele Bistriței. Și noi trimitem o delegație la ei!

Delegaţia, condusă de Primarul Jean – Louis Fousseret a fost formată din aproximativ 80 de persoane, printre care s-au numărat consilieri locali, oficiali din partea oraşului Besancon, reprezentanţi ai societăţii civile şi tineri elevi membri ai unui cor din Besancon.

 

La înfrățirea cu orașul Rehovot (Israel), Crețu și-a dus nevasta! Delegații în Austria și excursii la schi, plătite din bani publici! 

 

1-infratire-rehovot-Copy

20160909-rathaus_03

 

 

 

 

 

 

w2 (1)

11

 

 

 

 

 

 

 

Constantin Rus, Camelia Tabără şi Vasile Moldovan au fost consilierii locali desemnați prin Hotărâre de Consiliu Local să facă parte din delegația oficială care a mers în Israel (noiembrie 2016). Primarul Bistriței a fost însoțit de nevasta Ligia Crețu.

Delegație în Austria (septembrie 2016): La manifestările dedicate semnării Înţelegerii de cooperare dintre municipiul Bistriţa şi oraşul Wiehl, din perioada 8 – 11 septembrie 2016, de la Wiehl, Germania au fost delegați mai mulți consilieri locali: Muthi Adrian- Gelu, Kozuk Andrei-Ioan, Miholca Bogdan-Vasile, Sabău Gheorghe, Flueraș Cristina-Georgia, Miheștian Maria-Marioara, Codărean Cristian-Vasile, Antal Attila, Mârza Teodor-Ioan, Hangan Sorin și Moisil Filip. Au fost prezenți și 7 directori ai instituției.

 

Excursia secretă, la schi, unde Crețu și-a dus directorii favoriți! 

 

 

cretzu-ski

h1

 

 

 

 

 

 

Jurnaliștii de la ziarul România Liberă au publicat un articol despre excursia primarului Ovidiu Crețu în Austria din perioada 25 februarie–6 martie. Nimic ieșit din comun, dacă ar fi să notăm faptul că primarul Bistriței NU a ratat niciun concediu de schi de când conduce orașul. Doar că în Austria au fost câțiva directori din primărie împreună cu soțiile lor. Excursia s-a realizat cu un autocar al companiei Transmixt, firmă care are contract cu Primăria Bistrița pe transportul în comun.

Jenant a fost momentul în care Ovidiu Crețu a susținut că NU a fost nimeni din primărie în excursie, ci numai el cu familia. A revenit printr-un SMS cu greșeli de ortografie.

Lista cu directorii din Primăria Bistrița, care vor merge în Franța par avion!

La delegațiile finanțate din bani publici participă colaboratorii primarului, directorii executivi, șefii de servicii, trecuți pe listă după ce primarul își dă O.K-ul.

1. Cristian Niculae, viceprimar
2. Liliana Coceşiu, director ex.
3. Corina Şimon, resp. relaţii internaţionale
4. Adriana Antoneac, director ex.
5. Cosma Dorel, director Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”
6. Luca Răzoare, director ex.
7. Radu Dreptate, director ex.

La această listă se mai adaugă doi consilieri locali care vor fi supuși la vot în plenul ședinței ordinare de mâine.

Delegaţia condusă de Primarul municipiului Bistriţa este completată cu elevi, profesori şi reprezentanţi ai diverselor structuri care desfăşoară activităţi de parteneriat cu omologi din Besancon. 8.000 de euro (36.572 lei) sunt banii ce se vor aloca pentru efectuarea deplasării de către reprezentanţii Consiliului Local şi ai Primăriei Bistriţa.

11 persoane vor merge cu avionul ( 9 persoane sunt pe listă + încă 2 nume). Funcționarii Primăriei Bistrița iau aproximativ 20 de euro diurnă pentru fiecare zi petrecută în afara României. Elevii, profesorii și membrii societății civile vor fi selectați de primarul Crețu vor merge cu autocarul până în Franța.

Cheltuieli defalcate:

Transport cu avionul = 240 Euro x 11 pers. = 2.640 Euro.
Diurnă externă 50% : 17,5 Euro x 4 zile x 8 pers. = 560 Euro
Cheltuieli transport cu autocarul, cca. 4000 km, 4757,5 euro din care:
Combustibil, taxe de drum, taxe parcare= 2.300 Euro
Cazare tranzit: 2 nopţi (dus/intors) x 50 pers. x 21.5 euro/pers. = 2.150 Euro
Diurnă externă 100%: 35 Euro x 3 zile x 1 pers. = 105 Euro
Diurnă externă 50%: 17,5 Euro x 3 zile x 1 pers. = 52,5Euro
Cheltuieli neprevăzute: 150 Euro, dacă este cazul
Total cheltuieli: 7.957,5 Euro x 4,5959 lei = 36.572 lei.

În vederea participării la evenimentul mai sus menţionat, o delegaţie a municipiului Bistriţa (cca. 60 pers.), formată din consilieri locali, funcţionari publici, reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii publice, ai societăţii civile, tineri elevi şi profesori, condusă de Primarul municipiului Bistriţa, va participa la Besancon (Franţa), în perioada 7 – 10.10.2017 la evenimentele dedicate celor 20 de ani de înfrăţire.

Proiectul de hotărâre privind excursia de 8.000 de euro va fi supus la vot în ședința ordinară de mâine de la sediul Primăriei Bistrița.

 

 

 

Citiți și:


page-okk-401x400

Primarul Crețu prins cu MINCIUNA de jurnaliștii de la România Liberă pentru excursia la schi din Austria…unde a fost dus cu directorii din Primărie! O LISTĂ cu aberații care sunt la ordinea zilei pentru presa locală încât au devenit normalități: contractele soției, împrumuturi pentru pârtii de schi, excursii în Austria, delegații -fantomă etc.

1 notes
283 views
bookmark icon

One thought on “11 persoane din Primărie merg în Franța cu avionul, la 20 de ani de înfrățire cu Besancon! Încă 50 de persoane: profesori și elevi vin în urma loc, dar cu autocarul. DELEGAȚIA o plătim din buget și ne costă 8.000 de euro! Fac excursie și iau DIURNĂ 20 de euro/zi, ca și cum ar LUCRA în interesul cetățeanului!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *