Vezi ce FAIN dansează Crețu, pe bani publici! Primarul a fost într-o deplasare culturală de 200.000 de lei prin Europa: Franța, Germania, Austria, Polonia!

 -  -  4312Primarul Bistriței, alături de Dorel Cosma și Ansamblul Centrului Cultural au fost într-un turneu de promovare a României, în Anul Centenarului! Turneul s-a desfășurat în luna septembrie, în toate orașele cu care Bistrița este înfrățită, iar deplasările au fost bugetate, la capitolul “Caravana Marii Uniri – Concert Bistrita-Alba-Iulia si in ORASELE INFRATITE (Wels, Herzogenrath, Wiehl, Besancon, Zielona Gora) – 200.000 de lei.” 

Excursia din bani publici a constat în întruniri cu liderii orașelor-înfrățite iar Ansamblul de dansatori a susținut momente artistice. La Nuremberg, Crețu a jucat “o periniță” alături de sașii veniți la evenment (vezi VIDEO).

Dorel Cosma NU respectă programul de evenimente, iar Crețu NU intervine! 80.000 de lei de pe Oktoberfest au mers pe alte direcții!

La ultima ședință de Consiliu Local, Diana Morar a intervenit în plen și a cerut explicații despre faptul că agenda evenimentelor culturale NU se respectă! Consilierul PNL a amintit despre Oktoberfest, eveniment cuprins în agenda pe 2018 pentru care s-au alocat 80.000 de lei, eveniment care NU s-a mai dsfășurat în acest an.

“Domnule primar, văd că s-a aprobat un program de evenimente care NU se respectă. În acest an NU a avut loc Oktoberfest desi in calendarul de evenimente era bugetat cu 80.000 de lei. In schimb s-a organizat un turneu cultural in orasele infratite, unde ati participat impreuna cu suita de la Centrul Culural Municipal! Care este bugetul acestor depasari si dacă s-au mutat bani dintr-o parte intr-alta!” – declarat Diana Morar, la ședința ordinară!

Crețu a bâjbâit și a răspuns evaziv, amintind că toate aceste activități au loc cu acordul ordonatorului de credite.

Baiu’ MARE-i că așa-zisa cultură locală cheltuie 2 MILIOANE de euro pe an din bugetul local: salarii + funcționare + evenimente!

Centrul Cultural Municipal este coordonat de Dorel Cosma, managerul aflat de 13 ani la conducerea instituției. Evenimentele culturale din municipiu sunt subvenționate din bugetul local, pe baza unei agende culturale concepute de managementul Centrului Cultural Municipal.

Dorel Cosma va împlini 68 de ani în 2018 și are contract de management până în 2020. În cadrul instituției activează sora acestuia și fiica acestuia. Fiiind vorba de personal contractual (Nu de funcționari publici) în cazul rudeniilor de gradul întîi NU poate fi vorba de conflict de interese sau de incompatibilități în raportul de muncă dintre rude.

CLICK să vedeți rețeaua de neamuri și pensionari care coordonează cultura din Bistrița!

Centrul Cultural Municipal cheltuie 6.6 milioane de lei pe funcționare . La această sumă se adaugă 3 milioane de lei pentru evenimente. TOTAL: aprox. 10 MILIOANE de lei pe an, adică peste 2 MILIOANE de euro pe an!

4 bookmark
0 notes
37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.