Expoziția ”Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei”, la Muzeul din Năsăud

 -  - 


Marți, 12 Aprilie, de la ora 12:30, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean va avea loc vernisajul expoziției ”Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei”, eveniment cultural realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu asociaţiile ”Prospectorii Istoriei” şi ”Exploratorii Transilvaniei”.

Expoziția se află la a doua ediție, după vernisajul din 2019 de la Bistrița, de data aceasta baza documentară mai veche fiind completată cu noi informații la care se adaugă și aspecte inedite, neabordate în expoziția anterioară.

”Prin intermediul expoziţiei, organizatorii propun publicului interesat prezentarea unui subiect fascinant, dar care din lipsă de informaţii a fost foarte puţin abordat pentru zona situată în nord-estul Transilvaniei. În cadrul expoziției se prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: povestea aerodromurilor militare de la Budac și Mociar, destinele unor aviatori de diverse naționalități și locurile unor avioane prăbușite. Expoziția este completată cu o gamă variată de machete istorice reprezentând principalele tipuri de avioane care au zburat în această parte a Transilvaniei acum mai bine de 75 de ani”, spune managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

Coordonatorii expoziției vor fi George Marinescu și Daniel Georgiu.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.