Expoziție-pilot la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului ”Depozit ’89. Ultima noapte de comunism”

La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud se deschide joi, 16 noiembrie 2023, o expoziție-pilot organizată în cadrul proiectului “Depozit ’89. Ultima noapte de comunism”, proiect prin care instituția și-a propus să ofere comunității, cu precădere generației tinere, o perspectivă amplă atât asupra istoriei, cât și a vieții cotidiene, pentru a înțelege mai bine perioada dinainte de 1989 și impactul pe care l-a avut asupra societății de astăzi.

“Prin organizarea acestui proiect expozițional, noua perspectivă propusă este îmbinarea stilului clasic de amenajare a unei camere din perioada comunistă și o abordare modernă de expunere a obiectelor primite în cadrul campaniei desfășurate de noi. Prin modul simplu de expunere a obiectelor ne-am propus să reconstituim atât o poveste nostalgică a acelor vremuri, cât și de a scoate în evidență o parte a istoriei noastre recente. Proiectul expozițional are ca scop aducerea în discuție a unor aspecte din viața publică și privată a regimului comunist. Expoziția este documentată prin texte științifice, lozinci și imagini din perioada respectivă”, a precizat Alexandru Gavrilaș, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Deschiderea expoziției va avea loc joi la ora 14:00, în sala Ștefan Dănilă.

În vara acestui an, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a anunțat că desfășoară o amplă campanie de recuperare a memoriei din perioada comunistă prin identificarea de bunuri specifice acelei perioade, atât din spațiul privat, cât și din spațiul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *