VIDEO: Un șofer cu numere de BN șicanează un microbus ce transporta persoane! De la volan, face gesturi obscene și frânează brusc în fața microbusului! Ce-i transmiteți obraznicului? Dacă va fi PRINS, riscă amendă de la 1.300 la 2.900 de lei și suspendarea permisului!

 -  -  1346


Un filmuleț controversat circulă pe rețelele de socializare și a stârnit o serie de comentarii. Șoferul unui Audi A 4 cu numere de înmatriculare BN 06 DDI a fost înregistrat cu un telefon mobil în timp ce șicana un microbus ce se afla în spatele său. Cel mai probabil cei doi șoferi au avut o dispută anterioară, după care șoferul mașinii Audi a trecut la acte de intimidare: i-a arătat degetul mijlociu, NU i-a permis să depășească, a mers în zig-zag, a frânat fără motiv și a mers cu o viteză redusă.

Amenzile pentru șmecherii șoselelor: între 300 și 600 de euro și permisul luat pentru o lună!

Normele rutiere stabilesc că săvârșirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepseste cu amenda din clasa a IV de sanctiuni, respectiv cu o sumă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Dacă va fi identificat, șoferul mașinii AUDI va fi sancționat de la 9 la 20 puncte-amendă. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, iar la 15 puncte-amendă se reține permisul pentru o lună!

Tot mai mulți șoferi își dotează mașinile cu camere de luat vederi, amplasate la bord pentru a filma astfel de participanți la trafic și pentru a-i reclama, ulterior. De asemenea, probele video pot fi hotărâtoare în caz de accident și prezentate ca dovezi greu de contestat.

0 notes
471 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *