Face treabă-bună pentru județ! Încă 2 legi marca Ionuț Simionca: una pentru măsurători de cadastru în zonele montane și una în sprijinul veterinarilor!

 -  -  1604


Deputatul Ionuț Simionca a prezentat astăzi încă 2 reușite ca parlamentar! Practic, ar fi vorba de două modificări esențiale a unor legi în vigoare: pe cadastru mobiliar și pe sprijin acordat medicilor veterinari.

 

Bani în PLUS pentru măsurători de terenuri în zone montane!

Până la modificarea legii, multe firme de topografie evitau, din cauza sumelor mici pe care le primeau de la stat, să vină în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate.

PROIECT DE MODIFICARE A LEGII CADASTRULUI ȘI PUBLICITĂȚII IMOBILIARE NR. 7/1996:

Acest proiect de lege a fost inițiat în 18.02.2019 și a fost aprobat de Camera Deputaților în 27.11.2019, după ce anterior fusese aprobat în Senat.

Legea vine în ajutorul proprietarilor de terenuri din zona montană, și când am scris acest proiect de lege m-am gândit la oamenii care trăiesc în zonele montane în județul Bistrița-Năsăud. Acestora le va fi mai ușor, de acum înainte, să își întăbuleze terenurile. Mai exact au crescut sumele acordate de stat, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru lucrările de topografie din zona montană.

ziar de bistrita ionut simionca

“Mărind sumele acordate pentru zonele mai dificile, cred că firmele care fac măsurători cadastrale vor fi interesate să vină și la noi, la munte, iar oamenii care trăiesc în zonele montane în județul Bistrița-Năsăud își vor rezolva astfel problemele legate de întăbularea proprietăților.” – a completat Simionca.

Modificări importante ce vin în sprijinul medicilor veterinari!

PROPUNERE LEGISLATIVĂ PENTRU MODIFICAREA ŞI COMPLETAREA ORDONANŢEI GUVERNULUI NR.42/2004 PRIVIND ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII SANITAR-VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR

Acest proiect de lege a fost inițiat în 29.10.2018 și a primit aprobatarea finală în Camera Deputaților în 27.11.2019, după ce a fost trimisă la reexaminare de Președintele României.

Această lege vine în ajutorul medicilor veterinari prin:

– uniformizarea contractelor încheiate de ANSVSA cu aceștia (prin transformarea contractelor de prestări servicii în contracte de concesiune).

– reorganizarea competențelor teritoriale (astfel încât să se asigure un minim de 600 UVM pentru un contract, iar exploatațiile non-profesionale să se regăsească pe o rază de maximum 30 km).

– acordarea unei sume lunare de 10.000 lei fiecărui deținător de contract (pentru acoperirea unor cheltuieli neacoperite în prezent de beneficiar, cum ar fi transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională, participare la ședințe de instruire etc).

În același timp, legea vine în ajutorul cetățenilor (prin o mai bună supraveghere epidemiologică a animalelor de către ANSVSA).

Ionuț Simionca, un politician “de luat în calcul”

Ionuț Simionca este cel mai activ parlamentar din județ, care până acum a reușit mai multe proiecte legislative, cum ar fi: amplasarea de bariere la TOATE drumurile naționale traversate de cale ferată, Legea Colectiv (privind atenționarea clienților despre autorizația de securitate la incendiu). De asemenea, la dezbaterile pe buget, deputatul Mișcării Populare a reușit suplimentarea numărului de Ambulanțe ce s-au repartizat județului nostru.

Toate aceste reușite au făcut ca deputatul Ionuț Simionca să fie luat în calcul de adversarii din PSD și PNL, care îl includ în propriile sondaje de opinie, comandate pentru a lua pulsul cetățenilor, în special în perspectiva alegerilor locale din vară!

 

Citiți și:

 

Cine ar-fi primarul Bistriței, dacă MÂINE ar fi alegeri! Crețu e abia pe locul 3 în sondaj! PSD-iștii sunt disperați că un politician TÂNĂR le dă fiori!

0 notes
729 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *