Familiile sau persoanele cu venituri mici pot primi până la 1.900 de euro pentru a se racorda la rețele de apă și canalizare

Familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe țară vor putea solicita o finanțare nerambursabilă de cel mult 1.900 euro pentru branșarea sau racordarea la rețelele de apă și canalizare, informează Primăria Bistrița.

În perioada 1 noiembrie – 15 decembrie 2022, în limita bugetului maxim eligibil prelocat, se desfășoară prima rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR. Măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie), pentru plata cheltuielilor de branșare / racordare la sistemul public de alimentare cu apă și / sau canalizare, adiacente gospodăriei”, precizează Primăria Bistrița.

Astfel, valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro / gospodărie racordată și / sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, fără TVA.

Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

”Toate persoanele interesate și care îndeplinesc condițiile de înscriere în program vor depune o solicitare scrisă la registratura Primăriei municipiului Bistrița, din str. Gheorghe Șincai, nr. 2, până la data de 07.11.2022”, mai adaugă Primăria.