Fast-food din Bistrița, amendat și închis temporar de Protecția Consumatorilor

Un fast-food din municipiul Bistrița a fost amendat și închis temporar de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud, ca urmare a constatării unor deficiențe.

Potrivit unui comunicat de presă al CJPC Bistrița-Năsăud, este vorba despre fast-food-ul care funcționa în parcarea magazinului Kaufland de pe Calea Moldovei din Bistrița.

”Ca urmare a unei sesizări, în data de 21septembrie Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, la operatorul economic Kaufland România SCS din Bistrița – Fast-Food. În urma verificării, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • utilizarea unor frigidere neigienizate corespunzător, cu ventilatoare, chedere, rafturi și pereții laterali plini de resturi alimentare și straturi de grăsime,
  • folosirea unei friteuze care conținea ulei ars, înnegrit,
  • prezența unui start gors de grăsime pe hotă, plafon, pereți și pardoseală,
  • depozitarea direct pe paviment a cutiei de carton în care erau depozitate tacâmuri de unică folosință,
  • comercializarea unor produse care erau preparate și păstrate în condiții improprii consumului uman,
  • afișarea unui meniu neactualizat, fără informații privind ingredientele conținute şi valoarea nutrițională a acestora.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 55.000 lei. Totodată, au fost dispuse: măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme, în valoare de circa 1.500 lei, măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC BN.

One comment

  1. Ar fi bine ca CJPC BISTRITA sa extindă controalele si la alte unități de alimentație publica,care pun în pericol sănătatea consumatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *