Femeia accidentată la Tiha Bârgăului, în continuare în stare gravă

Femeia accidentată în timp ce încerca să traverseze neregulamentar DN 17, pe raza localității Tiha Bârgăului, este în continuare în stare gravă. Victima e în comă, cu multiple traumatisme și fracturi la nivelul capului, coloanei vertebrale, coastelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, ”starea pacientei de 50 de ani, care a fost adusă aseară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița în urma accidentului din localitatea Tiha Bârgăului, este în continuare gravă. Femeia este internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă (Neurochirurgie), în comă, cu multiple traumatisme și fracturi la nivelul capului, coloanei vertebrale, coastelor. Se află sub supraveghere și tratament de specialitate”.

Reamintim că accidentul în urma căruia femeia a fost gravă rănită s-a produs marți seara, în jurul orei 19:00, pe DN 17, în Tiha Bârgăului. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat că ”un bărbat de 29 de ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe direcția Bistrița-Vatra Dornei, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 50 de ani, din localitate, care s-ar fi angajat în traversare neregulamentară a străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure”. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Femeia însă nu a putut fi testată, fiind transportată la spital în stare gravă. Victima a ajuns la spital în comă profundă, cu un traumatism craniofacial sever. A fost intubată și supusă investigațiilor medicale de specialitate și a rămas internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă.

În contextul în care în ultimele 24 de ore s-au produs 3 accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, polițiștii rutieri recomandă acestora:  

  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
  • să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
  • -să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
  • pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
  • să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.