Femeie rănită, aflată într-o zonă greu accesibilă din localitatea Tureac, preluată de echipajele medicale

 -  -  1757


Un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Prundu Bârgaului, un echipaj pentru intervenții în zonă greu accesibilă de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și un echipaj din cadrul Salvamont Bistrița-Năsăud au intervenit în localitatea Tureac, într-o zonă greu accesibilă, pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de aproximativ 32 de ani.

După ce au parcurs un drum destul de greu, pe un teren accidentat, ultimul km fiind parcurs pe jos, echipajele de intervenție au ajuns la victimă.

”Femeia prezenta usor șoc hipotermic și suspiciune fractură membru inferior. A fost coborâtă la ambulanța SMURD cu ajutorul autospecialei de intervenție în zone greu accesibile. A fost stabilizată și pregătită pentru a fi transportată la UPU SMURD Bistrița”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud.

O intervenție similară a avut loc și sâmbătă în județul Bistrița-Năsăud, în zona Munților Rodnei. În acest caz a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD.

O persoană aflată în zona refugiului din Șaua Curățel – Munții Rodnei, la o altitudine de 1.600 de metri, a alunecat pe gheață, suferind multiple traumatisme, inclusiv în zona coloanei vertebrale. Având în vedere că în misiunile de salvare a vieților omenești fiecare secundă contează, colegii noștri au intervenit prompt, reușind să transporte persoana la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în 30 de minute de la preluarea acesteia”, a informat Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.

Încă o viață salvată! Aceiași oameni minunați! La puțin timp după ce au finalizat misiunea de salvare din Cheile…

Publicată de Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. pe Sâmbătă, 16 mai 2020

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
882 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *