Fetiță în stare gravă după ce s-ar fi înecat într-un bazin de înot din Bistrița

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, după ce s-ar fi înecat într-un bazin de înot din municipiu. Ulterior, copila a fost transferată la o unitate medicală din Cluj-Napoca.

La UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă aseară, în jurul orei 19.30, o fetiță de 5 ani din Bistrița, în stare critică, după ce s-a înecat într-o piscină de pe raza municipiului. Conform datelor din UPU, până la sosirea echipajului medical, minora a fost resuscitată de un medic aflat în timpul liber în incinta bazinului, fiind preluată cu puls și adusă în UPU Pediatrie, unde a fost diagnosticată cu: stop cardio-respirator resuscitat, asfixie mecanică prin înec cu apă din piscină, pneumonie de aspirație, la care s-a adăugat ulterior edemul pulmonar. Fetița a fost transferată aseară, la ora 21.05, la UPU Pediatrie Cluj-Napoca intubată și ventilată mecanic“, a declarat, pentru Ziar de Bistrița, Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

În acest caz a fost sesizată și Poliția municipiului Bistrița, care efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs acest incident. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE

Întâmplarea nefericită s-a petrecut la piscina Casa Ema din Bistrița. Conducerea Casa Ema a relatat, într-o postare pe o rețea de socializare, despre acest caz și a precizat că fetiței, care se afla la cursuri de înot, i s-ar fi făcut rău în apă.

”Un accident regretabil s-a petrecut ieri, 3 iulie, la piscina Casa EMA, când unei fetițe de 5 ani, care se afla la cursuri de înot, i s-a făcut rău în apă, din motive care, din păcate, nu puteau fi anticipate de staff-ul nostru sau de familie. Reacția promptă a instructorilor noștri și intervenția rapidă a cadrelor medicale care au ajuns la fața locului au făcut ca astăzi copilul să fie în stare stabilă, lucru pentru care suntem recunoscători. Fetița este în acest moment în grija medicilor clujeni și așteptăm vești cât mai bune în legătură cu starea acesteia. În cei 12 ani de activitate am trecut prin multe evenimente, atât pozitive, cât și negative, iar experiența ne face să ne asigurăm toți clienții de responsabilitate și asumare, indiferent de situație. Suntem alături de familia copilului și ținem legătura, manifestându-ne tot interesul pentru a sprijini cu tot ceea ce este nevoie“, au transmis cei de la Casa Ema.

Check Also

Pieton accidentat de o mașină pe DN 17D, în Năsăud

Un pieton a fost accidentat, sâmbătă, de o mașină pe DN 17D, în orașul Năsăud. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.