Fetiţă de 10 ani, muşcată de şarpe, în localitatea Rebra

O fetiţă în vârstă de 10 ani a fost muşcată, joi, de un şarpe în localitatea Rebra, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În zonă a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o pe copilă până în localitatea Dumitra, de aici fiind preluată de un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD.

Fetiţa era conştientă, cooperantă şi a fost transportată la UPU SMURD Bistriţa pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ACTUALIZARE

La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă o minoră de 10 ani din localitatea Rebra, afirmativ mușcată de șarpe, în stare bună, conștientă, cooperantă. Fetița prezenta o excoriație la nivelul gleznei drepte, fără edem, fără necroză sau alte reacții care să fi indicat că șarpele ar fi fost veninos (conform declarațiilor aparținătorilor, șarpele a fost de culoare galbenă cu negru). I-au fost făcute investigații clinice și paraclinice și a fost ținută patru ore sub supraveghere medicală, după care a fost externată cu recomandări la domiciliu, respectiv indicația de a se prezenta la medic dacă intervin modificări în starea de sănătate„, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *