Filtre ale Poliției la Sângeorz-Băi și pe Valea Bârgăului. Ce sancțiuni s-au aplicat

În noaptea de 26/27 august, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au acționat în filtre și au efectuat, pe raza orașului Sângeorz-Băi și pe Valea Bârgăului, controale pentru creșterea siguranței pe drumurile publice.

Astfel, au fost oprite pentru verificări peste 90 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În cazul a trei conducători auto, rezultatele testării etilotest au fost pozitive și li s-a suspendat dreptul de a conduce. Au fost constatate, în flagrant delict, două infracțiuni de conducere cu alcoolemie, fiind întocmite dosare penale. În cazul unui conducător auto de 39 de ani rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt conducător, în vârstă de 36 de ani, rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi li s-au recoltat și probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În cadrul actiunii de azi-noapte, politiștii au legitimat peste120 de persoane, iar pentru abaterile rutiere constatate au aplicat 25 de sancțiuni, în cuantum de 7.445 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *