Ultimele noutati

Fiscul scoate la licitație Hotelul Metropolis! 7 milioane de euro – prețul de pornire! Licitația are loc în 26 septembrie

Singurul hotel de 5 stele din municipiul Bistrița, Metropolis  a fost scos la vânzare de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Prețul de pornire a licitației este de 30 de milioane de lei, circa 7 milioane de euro, la care se adaugă și TVA, iar licitația va avea loc pe 26 septembrie.

Hotelul este administrat de grupul Metropolis, care însă a garantat ipotecar pentru Metropolis Bets, firmă care organiza jocul Bingo difuzat de postul de televiziune Antena. Fiscul invocă tocmai această calitate de garant al Metropolis Bets în decizia de vânzare  a hotelului, cu toate că și Metropolis Grup are datorii către ANAF, la data de 30 iunie a acestui an, acestea ridicându-se la aproximativ 10 milioane de lei.

Hotelul Metropolis a fost inaugurat cu mare fast în anul 2011 și dispune de 60 de camere (cu tarife între 40 şi 150 de euro în funcţie de categoria camerei, de gradul de ocupare a hotelului şi de sezon), un centru SPA (cu sală de fitness, saloane de masaj, cosmetică şi înfrumuseţare, saună şi piscină), două săli pentru conferinţe, un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri, dar care poate fi mărită la 400, unde pot fi organizate evenimente precum nunţi, botezuri, aniversări, zile onomastice. Bucătăria oferă preparate cu deschidere internaţională şi tentă românească. De asemenea, hotelul deţine şi 80 de locuri de parcare. În ce priveşte piscina, intrarea este liberă pentru cei cazaţi în hotel, iar pentru cei din exterior – pe bază de abonament. Întreaga investiție s-a ridicat la 12 milioane de euro.

Firma care administrează hotelul este deținută de oamenii de afaceri Petru Rus și Radu Chifa. În plus, la licitație sunt scoase și autoturisme apartinând firmelor celor doi, de la mașini marca Dacia, până la cele mai luxoase mărci precum BMW, Mercedes sau Audi, prețurile de pornire ale licitațiilor situându-se între 1.200 de euro (autoturism Dacia Logan cu motor de 1.500 cmc) și 24.000 de euro (Mercedes Benz S500, cu motor de 5.462 cmc).

Citește și:

metropolis1-CopyFamilia Rus, patronii de la Metropolis construiesc un bloc EXCLUSIVIST, de 2 etaje, în zona Parcului Municipal ! Blocul va avea vedere panoramică spre Dealul Codrișor!
Caricatură

Ziar de Bistrita