Florin Bojor, despre candidatura-kamikaze a lui Doris Rai, prin care se rup voturi de pe dreapta, în avantajul PSD-ului:”dumneavoastră vreţi numai primăriţă, adică şefă cum v-a obişnuit PDL-ul!”

 -  -  41352Profesorul Florin Bojor a început un puternic lobby de formare a unei Alianța de Dreapta și a adresat mai multe scrisori deschise către candidații pentru funcția de primar. Bojor s-a adresat lui Ionuț Simionca, Dan Ciobănică și Doris Rai prin care le-a cerut să negocieze pentru formarea unei SINGURE Alianțe, care să zdrobească PSD-ul!

Logica lui Bojor: PSD e partidul favorizat de alegerile din primul tur, mai ales că pe partea dreaptă sunt 7 candidați de primar! O unire a principalilor candidați ar rezolva ecuația și PSD ar pierde lamentabil alegerile locale! Fără o Alianță de forță, există riscul fragmentării voturilor de pe dreapta, aspect care ar pune în avantaj PSD-ul, partid afla în picaj liber!

Florin Bojor, despre prima întâlnire cu Doris Rai!

SCRISOAREA deschisă către Doris Rai!

“Stimată doamnă Doris Gabriela Rai, îmi amintesc când v-am cunoscut, cu mulţi ani în urmă, la un eveniment religios pe când eram seminarist. Am rămas impresionat de politeţea, eleganţa, tactul şi căldura cu care ne-aţi primit în calitate de preoteasă. Oare aceste calităţi ale dumneavoastră, pe care de atunci le-aţi perfecţionat prin multe evenimente mondene vă vor face să fiţi prima primăriţă a Bistriţei?


Mare mi-a fost uimirea să aud că ați dezertat din partidul care v-a făcut o doamnă cunoscută și prin care ați primit funcții frumoase. Mai mult, v-ați pus candidatura de primar contra partidului pe care l-ați slujit atâția și atâția ani. Oare așa de rău e PNL-ul din care ați fugit? Așa de răi sunt peneliştii bistrițeni cu care ani de zile ați făcut campanie și ați împărțit funcții? Îmi amintesc în 2016 când vă pozaţi bucuroasă cu Ioan Turc şi Robert Sighiartău. Pe vremea aceea făceaţi echipă cu ei şi dacă soarta nu vă era potrivnică, acum aţi fi candidat la Primăria Bistriţa de pe fotoliul de deputat PNL.” – a transmis Bojor.

doris rai


Bojor, despre virginii politici inițial, tăvăliți prin partide!

“E intersant cum apare setea asta de independenţă la politicienii vechi. După ce ani de zile s-au tăvălit politic prin partid sau chiar partide, dintr-o dată îşi dau seama că sunt virgini politic. Mai mult, speră ca prin independenţa lor să convingă să fie votaţi tocmai de alegătorii scârbiţi de adultere politice şi aventuri politice de-o noapte, între care majoritatea nici nu merg la vot.
Oricum v-au trebuit mulţi ani pentru a căuta independenţa politică. Dacă mergeaţi de independentă pentru Consiliul Local Bistriţa unde sunt 21 de locuri, sincer, nu avem ce spune.

Problema e că acum independenţa dumneavoastră politică de candidată la primărie, permisă de lege şi de democraţie, într-un oraş mic din care se migrează, unde sunt atâţia cetăţeni plecaţi la Cluj sau în diaspora care nu vin la vot, unde avem un electorat numeros captiv „socialismului cu faţă umană” şi atât de mulţi cetăţeni scârbiţi de politică, favorizează tocmai partidul împotriva căruia aţi luptat pe când eraţi pedelistă, apoi penelistă, adică, Partidul Social Democrat.

A te rupe din PNL şi a merge de independent la primărie, când majoritatea bistriţenilor care merg la vot cred în partide politice şi după cum toată lumea o ştie, dar mulţi nu vor să recunoască, bătălia pentru primărie se dă între cele două alianţe: pro sau contra PSD, înseamnă a irosi voturile dreptei în lupta cu PSD-ul.” – zice Bojor în scrisoarea deschisă adresată lui Doris Rai.

Florin Bojor: “Alianța anti-PSD, formată din PNL-USR-PLUS are şansa să învingă! Ceilalți candidați la primărie fac numai figurație!”


“Acum este momentul oportun în care Bistriţa poate scăpa de PSD, iar Alianța anti-PSD, formată din PNL-USR-PLUS are şansa să învingă! Ceilalți candidați la primărie fac numai figurație, fie din amor propriu, fie cu speranța că îi va ajuta la parlamentare, fie instigaţi de unii care au interese imobiliare majore în oraș, fie băgaţi în joc de PSD pentru a manipula şi a fărâmiţa voturile contrare pesediştilor.


Doamnă Doris Rai, ce facem dacă Alianţei anti-PSD îi vor lipsi câteva voturi şi iar ne trezim cu PSD-ul la conducerea Primăriei Bistriţa? Oare ce o să zicem de „independenţa” dumneavoastră ruptă din partidul care are posibilitatea de a învinge PSD-ul?

Dacă Alianţa PNL-USR-PLUS va câştiga, independenţa dumneavoastră se va uita şi poate veţi dori să fiţi iarăşi dependentă de PNL, dar dacă câştigă din nou PSD-ul, oare nu vom spune că istoria pe care doriţi să o scrieţi e tocmai salvarea PSD-ului?” – spune Bojor.

Concluzia lui Bojor: “dumneavoastră vreţi numai primăriţă, adică şefă cum v-a obişnuit PDL-ul!”


Problema e că atunci va fi prea târziu, de aceea, aveţi şansa de a fi „eroina alegerilor din 2020” şi a vă alătura Alianţei anti-PSD. Cum voturile pe care dumneavoastră le risipiţi ar da o victorie detaşată împotriva PSD-ului, aţi putea negocia la maxim ceva potrivit abilităţilor dumneavostră. Din ceea ce văd nu proiecte, ci mai degrabă funcţii, căci dacă eraţi interesată de proiecte, de muncă istovitoare de convingere vă puneaţi şi candidatura de consilier local şi trudeaţi patru ani ca măcar o parte din iniţiative să devină realitate. Dar, dumneavoastră vreţi numai primăriţă, adică şefă cum v-a obişnuit PDL-ul.


“Deşi zic unii că rupeţi din voturile PSD-ului, dar dacă peste 6.000 de bistriţeni au votat-o pe Viorica Dăncilă şi ştim cu toţii cum era, cum cred aceştia că prin populismul aristocrat pe care îl afişaţi o să luaţi din voturile PSD-ului? Nu, stimată doamnă, tot de la cei sătului de PSD o să luaţi voturi, dar naivi în a crede că la Bistriţa se pot întâmpla revelaţii şi surprize electorale.

Cum ziceţi că votul meu, al simplului cetăţean va scrie istorie, tot aşa vă întreb: o să vă simţiţi vinovată dacă PSD-ul va câştiga din nou alegerile şi dumneavoastră aţi risipit voturile care ar fi putut duce la victoria împotriva PSD-ului?

PS. Cred în egalitatea dintre bărbat şi femeie, de aceea, orice interpretare a scrisorii mele ca fiind născută din misoginism sau supremaţie masculină nu este adevărată!”

Prof. Florin I. Bojor

4 notes
477 views
bookmark icon

4 thoughts on “Florin Bojor, despre candidatura-kamikaze a lui Doris Rai, prin care se rup voturi de pe dreapta, în avantajul PSD-ului:”dumneavoastră vreţi numai primăriţă, adică şefă cum v-a obişnuit PDL-ul!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net