Florin Bojor, mesaj spre visătorul Ciobănică: “oare e bine ca cele 1.000 de voturi ale Partidului Verde să ajute PSD-ul la Bistriţa?”

 -  -  31363Profesorul Florin Bojor a adresat o scrisoare publică de UNIRE a dreptei împotriva PSD-ului, partid avantajat de alegerile din primul tur dar în special de fragmentarea votului de pe dreapta. Florin Bojor îi cere lui Ciobănică să se retragă din cursa electorală iar cele 1.000 de vouri pe care le-ar lua să fie îndreptate într-o Alianță anti-PSD!

Domnule Preşedinte Florin Călinescu, oare e bine ca cele 1000 de voturi ale Partidului Verde să ajute PSD-ul la Bistriţa?

Stimate domnule preşedinte,

Deşi Bistriţa este un oraş mic din care se migrează masiv spre Cluj-Napoca şi Diaspora, totuşi avem Societate Civilă. Este suficientă o simplă căutare pe Google a cuvintelor „societatea civilă bistriţeană” pentru ca existenţa şi impactul mediatic local să fie demonstrat: protestele dese împotriva abuzurilor PSD-ului, oprirea defrişării Pădurii Codrişor, sau a tăierii arborilor seculari din Piaţa Centrală din Bistriţa, etc. stau mărturie.

La multe dintre aceste acţiuni civice, a fost prezent ecologistul Marius Bălan, în opinia noastră cel mai mare ecologist al judeţului Bistriţa-Năsăud, care poate întări veridicitatea acţiunilor societăţii civile bistriţene.

florin calinescu bistrita

În februarie 2020, Marius Bălan ne-a informat că a găsit o persoană „nouă” dornică de a intra în politică, domnul Dan Ciobănică. Ne-am bucurat că numărul iubitorilor de natură care acţionează public este în creştere, dar insuficient pentru a învinge PSD-ul la Bistriţa. Vorbim de 12 ani cu primarul PSD, Ovidiu Creţu, care acum iese la pensie şi de 8 ani cu Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, favorit pentru câştigarea unui nou mandat.

Ceea ce cu adevărat se poate câştiga în Bistriţa-Năsăud este Primăria Bistriţa, însă şi aici fragmentarea votului de dreapta duce la victoria PSD-ului. Plus că voturile Partidului Ecologist (PER) sunt puse direct în serviciul PSD-ului.” – a postat Florin Bojor.

Întâlnirea de taină a lui Ciobănică!

“Astfel, în 2 iunie 2020 am adresat o scrisoare deschisă domnului Dan Ciobănică (PV), candidatului PNL, candidatului PMP, candidatului USR, candidatului PLUS prin care le ceream alierea tuturor pentru a învinge PSD-ul. În urma acestei scrisori deschise, am organizat o întâlnire privată a celor 5 candidaţi de dreapta la Primăria Bistriţa.

Deşi a fost o întâlnire privată, vă putem spune acestea pentru că domnul Ionuţ Simionca (PMP) a făcut publică această informaţie: „Am avut și o discuție cu Societatea Civilă, ne-am întâlnit cu domnul Chereji, la invitația domnului Bojor. Au fost cei de la USR-PLUS, de la PNL, domnul de la Verzi, domnul Ciobănică.”[1]

Motivaţi de această întâlnire, prin medierea mea şi la presiunea publică a alegătorilor de a scoate PSD-ul din Primăria Bistriţa, PNL, USR şi PLUS s-au aliat pentru candidatura domnului Ioan Turc împotriva PSD-ului. Chiar şi cu această alianţă, tot prima şansă o are PSD-ul…. ” – a completat Bojor.

Ce variante are Ciobănică, pentru a NU-și risipi cele 1.000 de voturi! Viziunea lui Florin Bojor!

“Prin urmare, candidatul Dan Ciobănică (PV) are două alegeri: A. fie îşi continuă candidatura individuală la Primăria Bistriţa, care 100% se va încheia numai cu o afirmare publică; B. fie se aliază şi el cu PNL – USR – PLUS pentru a susţine candidatura domnului Ioan Turc împotriva PSD-ului şi se concentrează pentru a trece măcar pragul electoral la Consiliul Local Bistriţa (pragul electoral e în jur de 1500 de voturi şi e foarte greu ca Partidul Verde să-l treacă).” – susține Florin Bojor.

Ce funcții ar primi “verzii” dacă pică PSD-ul!

“În schimbul intrării în Alianţa anti-PSD şi susţinerea la Primărie a candidatului Ioan Turc, Partidul Vedere va primi pentru Marius Bălan, cât şi pentru Dan Ciobănică DIRECTIILE SPATIILOR VERZI şi a SPORTULUI. Mai mult, făcând parte din echipa anti-PSD, care sperăm să învingă, vor avea o poveste de succes care să aducă Partidului Verde voturi de la Partidul Ecologist şi astfel Partidul Verde să intre în Consiliul Local Bistriţa şi să fie la putere.

Cred că cea mai mare binecuvântare pentru un adevărat ecologist este să se ocupe de spaţiile verzi. Prin alianţa anti-PSD aveţi la Bistriţa această şansă!

Cât priveşte voturile societăţii civile active bistriţene, acestea, vă zic ca unul care în 2016 am luat la Consiliul Local ca independent 521 de voturi, cu 300 mai puţin decât Partidul Verde, cel mai probabil vor merge ca vot util împotriva PSD-ului, adică spre candidatul Ioan Turc. Eşecul tuturor partidelor şi candidaţilor de dreapta din 2016 ne-a arătat că la Bistriţa nu e ca la Bucureşti sau ca la Cluj-Napoca unde există revelaţii şi candidaţi surpriză.

ziar de bistrita dan ciobanica

În concluzie, în formula actuală a candidaturii domnului Dan Ciobănică, vă întrebăm: oare e bine ca cele 1000 de voturi ale Partidului Verde să ajute PSD-ul la Bistriţa şi pesediştii să-şi vadă în continuare de măcelărirea spaţiului verde şi de afacerile lor imobiliare contrare filosofiei partidului pe care îl conduceţi?

Cu stimă,

Prof. Florin I. Bojor

3 notes
488 views
bookmark icon

3 thoughts on “Florin Bojor, mesaj spre visătorul Ciobănică: “oare e bine ca cele 1.000 de voturi ale Partidului Verde să ajute PSD-ul la Bistriţa?”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *