Eveniment

Florin Bojor vrea protest la București pentru Unirea dintre România şi Republica Moldova : „patriotismul multora s-a topit!” De ce e nervos pe Nicușor Dan și pe ceilalți „din sistem”?

 -  - 


E ușor sau greu să protestezi legal în fața Parlamentului din București? Pledoarie din Bistriţa înaintea Comisiei Publice de Avizare a Manifestaţiei din 27 martie 2022 din Bucureşti

„Stimate Domnule Nicuşor Dan, Primar General al Municipiului Bucureşti, stimată Doamnă Georgiana Zamfir, secretar General al Municipiului Bucureşti, stimaţi domni şi doamne care reprezentaţi Jandarmeria Română, Poliţia Română, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi alte instituţii prezente în această comisie,

Aş fi fost foarte bucuros ca astăzi, 23.03.2022, să fiu în carne şi oase în faţa acestei comisii a democraţiei şi a libertăţii de exprimare pentru a-mi susţine cererea de avizare a manifestaţiei de duminica viitoare, 27 martie 2022, din Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Însă locuiesc la 450 de km de Primăria Municipiului Bucureşti şi pentru a fi înaintea dvs. ar trebui să fac cu trenul două nopţi dus-întors din Bistriţa şi a pierde toată această zi, căci numai seara avem tren de întoarcere în Bistriţa.

Sau să parcurg 18 ore dus-întors cu maşina şi să străbat ţara de sus până jos, din care sub 15% pe autostradă. Ca să nu amintesc că minim 260 de lei m-ar costa venirea înaintea comisiei, care pentru salariul unui profesor înseamnă mult. Mi-ar fi plăcut ca prietenii mei din Bucureşti, unii cu înalte funcţii şi demnităţi în statul român să aibă curajul de a veni înaintea comisiei spre a-mi susţine cererea de autorizare a manifestaţiei.

Florin Bojor: „patriotismul multora s-a topit!”

Dar frica este mare, căci scopul protestului nostru civilizat, paşnic, cu bun-simţ şi democratic este de a cere Unirea dintre România şi Republica Moldova cu ocazia sărbătorii naţionale: Ziua Unirii Basarabiei cu România. Iar în contextul actual, al invadării Ucrainei de către Rusia patriotismul multora s-a topit…

Ar fi fost excelent ca prin video-conferinţă să-mi fi fost acceptată audierea în comisie, cum de altfel am şi solicitat în cererea mea (nr. 23317/21.03.2022), însă se pare că normativele şi Ministerul Digitalizării din România sunt în epoca de piatră, azi când tot globul este la un clic distanţă.

Sau să fie permisă audierea mea şi semnarea actelor necesare prin intermediul Jandarmeriei Bistriţa, unitate a Jandarmeriei Române, în calitate de principală instituţie însărcinată cu buna desfăşurare a manifestaţiilor publice. În acest sens, mi-am arătat toată disponibilitatea şi deschiderea transmiţând deja Jandarmeriei Bistriţa o Notă de informare în această eventualitate, pe care o anexez prezentei pledoarii (nr. 1883161/22.03.2022).

Acestea fiind zise, vă rog să acceptaţi cuvintele mele scrise de susţinere a cererii noastre de avizare a manifestaţiei din 27.03.2022 din Piaţa Constituţiei din Bucureşti (nr. 23317/21.03.2022) pe care o aveţi în faţă şi în care este detaliat tot, inclusiv harta acţiunii. Iar prin prezenta pledoarie scrisă reiterez asumarea celor prezentate în cererea pe care comisia o analizează.

De altfel, onestitatea, seriozitatea, şi pacifismul meu, în calitate de organizator al manifestaţiei şi pe a cărui nume, vă rog să eliberaţi avizul de manifestaţie poate fi confirmat de însuşi preşedintele comisiei, domnul Primar General Nicuşor Dan, care ne-a onorat cu participarea la dezbaterea publică din 29 august 2013 de la Bistriţa şi a văzut că sunt capabil să gestionez acţiuni publice.În plus, Jandarmeria Bistriţa poate certifica lipsa amenzilor sau a avertismentelor şi buna desfăşurare a zecilor de proteste, comemorări, sărbătoriri şi dezbateri pe care le-am organizat în ultimii ani. „

Vă mulţumesc frumos!

Prof. Florin I. Bojor

183 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.