Florin Cîțu, desemnat premier. Daniel Suciu: ”Să vii cu Cîțu premier este de-o penibilitate rară, cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor”

 -  -  31540


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru. Deputatul PSD Daniel Suciu a comentat această decizie, precizând că, în opinia sa, această desemnare este ”cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor”. Nici deputatul Ionuț Simionca nu s-a arătat prea încântat de această nominalizare.

Președintele Klaus Iohannis a motivat că a luat decizia de a îl desemna pe Florin Cîțu pentru funcția de premier pentru a debloca situația din România. “Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare“, a precizat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Declarațiile Președintelui României, Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 26 februarie 2020
În acest context, deputatul PSD Daniel Suciu a ținut să își exprime punctul de vedere cu privire la această numire, pe care o cataloghează ”de-o penibilitate rară”.”Nu știu ce terapii de grup fac liberalii când se adună sub înaltul patronaj prezidențial, dar să vii cu Cîțu premier este de-o penibilitate rară. Este cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor această desemnare și președintele demonstrează, pentru a câta oară, că alege propriul interes și al PNL în detrimentul țării. A ales continuarea crizei! Pe bune?! Ministrul catastrofă, cel mai respins ministru în Parlament din istoria noastră, cel cu Al Capone și împrumuturile record este alesul prezidențial?! Cel care a măcelărit bugetul sănătății și educației?! Doamne feri! PS- pe logica asta bolnavă a PNL, mă mir că nu l-au dat poporului pe Ionuț. Zis și Grindă”, a comentat deputatul PSD Daniel Suciu, mesajul său fiind postat pe o rețea de socializare.La rândul său, deputatul PMP Ionuț Simionca a declarat că nominalizarea lui Florin Câțu în funcția de prim-ministru i-a adus aminte de ”povestea omului care și-a dus calul la târg doar ca să îl facă de rușine”. ”Gheorghe merge cu gloaba la târg. – Cum trage calul ăsta la căruţă, bade? – D-apoi, nu prea trage. – Da’ la plug, trage? – Nu prea. – O fi bun de călăreală. – N-aş crede. – Păi, atunci de ce l-ai adus să-l vinzi? – Nu l-am adus să-l vând. – Da’ ce păcatele mele vrei să faci cu el? – Vreau să-l fac de ruşine…, a scris pe Facebook deputatul Ionuț Simionca.Și deputatul USR Cristina Iurișniți a comentat decizia: ”USR a luat act de nominalizarea domnului Florin Cîțu pentru poziția de premier. Sperăm ca premierul desemnat să finalizeze cât mai repede lista noului cabinet și programul de guvernare. În funcție de discuțiile cu domnul Cîțu și cele două criterii enunțate mai sus vom decide cum va arăta votul nostru în Parlament. Delegatia noastră a transmis la consultările cu președintele Iohannis de la Cotroceni că Alianța USR-PLUS vrea o rezolvare cât mai rapidă a crizei politice. Poziția noastră rămâne constantă: Pentru a avea susținerea USR, viitorul Guvern trebuie sa ia în calcul un OUG pentru primari în 2 tururi!”.În ceea ce îl privește pe premierul desemnat, Florin Cîțu a declarat că în cel mai scurt timp va prezenta Parlamentului lista Guvernului şi programul de guvernare şi şi-a exprimat speranţa că PSD “nu va mai tergiversa” procedurile de învestire.
Declarații de presă Ludovic Orban și Florin Cîţu la Palatul Victoria

Declarații de presă Ludovic Orban și Florin Cîţu la Palatul Victoria

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 26 februarie 2020
FOTO: www.capital.ro
3 notes
665 views
bookmark icon

3 thoughts on “Florin Cîțu, desemnat premier. Daniel Suciu: ”Să vii cu Cîțu premier este de-o penibilitate rară, cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *