Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. ”Dovadă clară de iresponsabilitate”, strigă în cor politicienii din Bistrița-Năsăud

 -  -  111


Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit joi, de la ora 16.00, pentru a da votul de învestitură Guvernului Cîțu. Însă, ședinţa Parlamentului a fost suspendată, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. 

”Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează. Mulțumesc pentru încredere și susținere”, a transmis Florin Cîțu, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare la scurt timp după ce și-a anunțat decizia.

Administrația Prezidențială a anunțat că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii.

Reacțiile parlamentarilor din Bistrița-Năsăud

Această decizie a fost comentată și de parlamentarii din Bistrița-Năsăud. Iată reacțiile lor:

Ionuț Simionca (PMP): ”Când spuneam că nominalizarea lui Florin Cîțu îmi aduce aminte de bancul cu țăranul care își duce calul la târg doar ca să îl facă de rușine, aveam dreptate. În plină criză de Coronavirus, Florin Cîțu și-a depus mandatul, cu o oră înainte de votul de învestitură. PNL a pus din nou (pentru a câta oară?) interesele mărunte de partid deasupra intereselor țării, mai mult, deasupra protejării sănătății românilor. Comportamentul PNL este iresponsabil, perpetuarea crizei politice nu face altceva decât să agraveze criza din sănătate cu care ne confruntăm. Țara are nevoie de un guvern stabil, de unitate națională, cu puteri depline, care să lupte cu toată forța împotriva pandemiei ce amenință vieți omenești. PNL a picat testul responsabilității și a aruncat țara în haos, lăsându-i în voia sorții pe românii năpăstuiți de Coronavirus. Astăzi, bistrițenii au avut prilejul să vadă adevărata față a PNL”.

Daniel Suciu (PSD): ”Câtă iresponsabilitate! Așa înțelegeți voi să tratați o țară aflată într-o situație complicată? PNL, numele tău este impostură și minciună, nu ai vrut decât să păcălești un popor cu jocurile tale politice, în cea mai grea situație din ultimii mulți ani. Iohannis, de data asta nu “un pic” ți-ai bătut joc de România, ci la modul cel mai grosolan cu putință. Ce rușine, mi-e rușine de rușinea voastră! PS-azi aveați voturile, v-ați speriat de asta?? Vouă vă arde de jocuri interne și alegeri în vremurile astea?”.

Cristina Iurișniți (USR): ”Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat! Iresponsabilitate!”.

11 recommended
1 notes
235 views
bookmark icon

One thought on “Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. ”Dovadă clară de iresponsabilitate”, strigă în cor politicienii din Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *