Ultimele noutati

Florin Săsărman îi dă GĂLUȘCA primarului Crețu, după ce edilul ar fi dispus ca Bistrița Folk să NU intre pe agenda Casei de Cultură! În fiecare an, Primăria a finanțat Bistrița Medievală (în medie cu 80.000 de lei) și Bistrița Folk ( aproximativ 40.000 de lei)!

Toamnă fără Bistrița folk?

“Aducem la cunoștința publicului larg că desfășurarea celei de a XVI-a ediții a Festivalului Național „Bistrița folk, programată pentru 17 – 18 noiembrie a.c. este pusă sub semnul întrebării, din cauza scoaterii acestei manifestări muzicale din calendarul de evenimente artistice al Centrului Cultural Municipal Bistrița.

Concret, după cincisprezece ediții consecutive, în care s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune festivaluri de gen din țară și una dintre manifestările artistice foarte iubite de publicul bistrițean și nu numai, festivalul „Bistrița folk” a dispărut din agenda culturală a municipiului Bistrița odată cu votarea bugetului, fără ca acest lucru să fie adus la cunoștința opiniei publice și a promotorului și co-organizatorului manifestării, Asociația Culturală România din inima mea Bistrița, și fără prezentarea vreunei motivații de fond care să susțină această măsură.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eliminarea Festivalului „Bistrița folk” din agenda culturală a municipiului nostru ne-a fost confirmată, personal, de primarul Ovidiu Teodor Crețu, care a dispus această măsură. În aceste condiții, Asociatia Culturală România din inima mea Bistrița le promite fanilor folkului că vor fi făcute toate eforturile posibile ca ediția din acest an a festivalului „Bistrița folk” să nu dispară, prin identificarea altor surse de finanțare. Este posibil, însă, ca afișul pregătit inițial, pe care se regăseau ca și capete de afiș Ducu Bertzi&friends, Ștefan Hrușcă, Iurie Sadovnic Orheianul (Republica Moldova), Adrian Ivanițchi, Adi Beznă sau grupul Ecoul să nu mai poată fi respectat integral și să se renunțe la secțiunea concurs.

Mulțumim din toată inima Primăriei Municipiului Bistrița și Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița pentru sprijinul constant oferit în organizarea celor 15 ediții de până acum și ne exprimăm speranța că această colaborare va fi reluată în anii viitori!
Bistrița, 13.10.2017.”

Pr Ex ASCRIM.

Florin Săsărman

 

Bistrița Folk NU era pe agendă încă din ianuarie, dar Săsărman abia acum ZICE! În 2017, spectacolul a fost prins doar pe agenda Centrului Județean, care a pus deoparte 10.000 de lei! În 2017, Primăria a finanțat cu 90.000 de lei Asociația Culturală Bistrița Medievală, unde Florin Săsărman e președinte! 

 

 

Festivalul de Folk NU a fost prins pe agenda Casei de Cultură în 2017, dar cu toate astea, Săsărman a postat acest anunț abia acum, la jumătatea lunii octombrie cu o lună înainte de desfășurarea evenimentelor.

– în 2016, Bistrița Folk a primit 45.000 de lei din bugetul orașului și 10.000 de lei de la județ,

– în 2015 a primit 40.000 de lei de la Centrul Cultural Municipal și 10.000 de lei de la Centrul Cultural Județean

– în 2014 a primit 30.000 de lei și 10.000 de lei de la Centrul Județean.

La toate aceste finanțări s-au adăugat sponsorizările private.

 

 

Primarul Ovidiu Crețu a susținut Bistrița Medievală și aproape ANUAL defila pe Pietonal alături de organizatorul Florin Săsărman. Ce sume s-au alocat an de an pe acest Festival!

Florin Săsărman este președintele Asociației Bistrița Medievală, Asociație care a beneficiat de mai multe finanțări nerambursabile din partea Primăriei Bistrița. Încă din 2009, primarul Ovidiu Crețu a susținut mereu Bistrița Medievală, care a primit 90.000 de lei (în 2017), 85.000 de lei (în 2016) și 80.000 de lei (în 2015).

 

 

 

 

 

 

Rămâne de văzut dacă pe viitor Festivalul Bistrița Medievală va primi finanțare de la buget, odată ce Florin Săsărman a ales să expună oarecum negativ imaginea primarului care în 2017 a refuzat să finanțeze Bistrița Folk. Până acum, festivalul de Folk organizat de Centrul Cultural Municipal Bistrita si de Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita (ASCRIM, președinte Florin Săsărman), cu sprijinul Primariei Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita – Nasaud.
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    Tov JUDE ; da-ti ocelarii jos de pe nas ca strici decorul. Pe la 1400 nu erxistau lentile de vazut si numarat PISTARII .

Caricatură

Ziar de Bistrita