Florin Bojor, despre „legea anti-protest” : „Liderii PNL, mai răi decât liderii PCR: vor să ne bage direct în PUȘCĂRIE dacă protestăm?!”

 -  - 


Profesorul Flori Bojor a postat o opinie curajoasă, prin care-i ATACĂ pe liberali.  Bojor e profund îngrijorat de modificările propuse de cuplul Bode- Ciucă în cazul protestelor.

Printr-un proiect de lege asumat de premierul Ciucă și de Ministrul de Interne Lucian Bode,  se propun modificări care ar duce la condamnări cu închisoarea în cazul protestatarilor. Practic, prin modificarea Art. 371 Cod Penal, posibilitatea amenzilor penale va fi eliminată!

Forma propusă art 371 – „Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu ÎNCHISOARE de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Textul publicat de Florin Bojor:

„Poate vă întrebaţi de ce nu iese lumea în stradă în România? Mai cu seamă că, raportat la epoca Dragnea marea majoritate a românilor o duc tot mai greu şi toată lumea ştie că avem cea mai slabă putere de cumpărare din Uniunea Europeană, în alte cuvinte, nu avem bani, iar banii noştri nu au prea mare valoare. În timp ce pătura nobiliară: cei cu pensii speciale, cei cu salarii nesimţite la stat, cei care conduc sistemul o duc regeşte. Şi totuşi, nu iese lumea în stradă!

Răspunsul este unul complicat cu mai multe variabile, şi articolul de faţă doreşte să evidenţieze numai unul dintre acestea, pe motiv că, nu-mi vine să cred ce au putut face marii lideri ai Partidului Naţional Liberal din România, PNL.

Cu toţii ştim că PNL a ajuns la butoane pentru că noi, strada, am dorit să cadă PSD şi apoi am votat cu PNL şi USR. Cu toţii vedem degradarea morală la care a ajuns PNL, începută cu lupta până la sânge între Orban și Cîțu, continuată prin căsătoria cu PSD, incompetenţa şi plagiatul atâtor miniştri, inclusiv a primului-ministru, cu eternul „capabil” Popescu de la energie, cu „judecătorul” Predoiu de la justiţie etc. Însă nu mi-am putut imagina un stadiu de pedepsire a libertăţii mult mai mare decât în cazul Dragnea.

Clar, ministrul de Interne Lucian Bode împreună cu premierul Nicolae Ciucă au depus în Parlamentul României un proiect de lege de modificare a articolului 371 din Codul Penal pentru pedepsirea mult mai aprigă a protestatarilor, a celor care ies în stradă să-şi ceară drepturile!

Articolul 371 este unul complex, care vizează mai multe infracţiuni: bătăi, scandaluri, huliganism, distrugere etc., însă care îi poate cuprinde şi pe cei care protestează, cei care ies în stradă pentru a cere dreptate şi care, astfel, îi deranjează pe politicieni, deranjează sistemul.

La pachet sunt puse multe infracţiuni, care categoric că trebuie pedepsite poate mai tare, însă, şi aici e manipularea, pot fi incluse şi protestele şi protestatarii. Scopul e evident: demoralizarea lumii pentru a nu ieşi în stradă.

Forma propusă a Art. 371 Cod Penal este: „Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Cuplul Ciucă-Bode, PNL scoate posibilitatea de amendă şi măreşte pedeapsa cu închisoare de la 1 an la 5 ani!

În traducere, eu, Bojor, şi alţi cetăţeni de bună credinţă, care niciodată nu am luat amenzi sau avertismente la protestele noastre, dacă am fi greşit cu ceva, mai întâi am fi fost amendaţi pentru scandările noastre. Scandări care ar putea fi înţelese de politicieni drept „ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii lor”, iar protestele noastre „tulburare a ordinii şi liniştii publice”. Scandări care din start ne pot duce direct la puşcărie, fără posibilitatea graduală de amendă, şi nu puşcărie de câteva luni, ci puşcărie de câţiva ani.

Ce părere aveţi, domnule primar Ioan Turc, doamnă deputat Diana Morar, domnule deputat Robert Sighiartău, sau membrii PNL, care aţi venit în stradă la atâtea proteste pentru democraţie organizate de mine sau de alţi cetăţeni din societatea civilă!?! Erau buni oamenii când strigau: Jos PSD! Acum, când vom striga, în curând: Jos PNL! Vreţi să ne băgaţi direct în puşcărie?

În concluzie, dintr-un calcul raţional, bazat pe educaţie politică, lumea nu iese în stradă pentru a cere căderea FSN-ului (PSD+PNL+UDMR) pentru că USR şi AUR nu sunt încă variante viabile de conducere. Însă, să nu uităm că foamea şi sărăcia trec peste raţiune şi nicio putere nu este eternă în faţa puterii poporului care strigă: dreptate şi bine comun!”

Prof. Florin I. Bojor

Vizualizări 3,452 

bookmark icon

2 thoughts on “Florin Bojor, despre „legea anti-protest” : „Liderii PNL, mai răi decât liderii PCR: vor să ne bage direct în PUȘCĂRIE dacă protestăm?!”

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.