Focar de COVID-19 la Centrul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Cuşma. Șapte persoane, infectate cu noul coronavirus

 -  -  1225


Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în județul Bistrița-Năsăud, la Centrul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Cuşma, comuna Livezile.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în acest centru a fost depistat un prim caz la un beneficiar al centrului, ulterior fiind confirmat un nou caz la o infirmieră.

În urma anchetei epidemiologice, DSP Bistrița-Năsăud a dispus testatea tuturor angajaților (18 persoane), dar și a tuturor beneficiarilor centrului (38 persoane). Rezultatele au indicat că încă 5 persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Astfel, numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate până acum în cadrul centrului de la Cușma a crescut la șapte, fiind vorba despre șase beneficiari ai centrului și o infirmieră.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice “Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Cuşma funcţionează în cadrul Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistriţa-Năsăud și a fost inaugurat în anul 2014. Acesta este cel de-al doilea centru administrat de Asociaţia “Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud în care a fost declarat focar de COVID-19, primul fiind centrul din Maieru, unde au fost depistate cu infecție cu noul coronavirus 24 de persoane, dintre care 5 au decedat.

Totodată, la nivel județean, acestea este cel de-al treilea centru pentru vârstnici în care au fost confirmate cazuri de COVID-19, după cel de la Nușeni și cel de la Maieru.

0 notes
350 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *