Focar de COVID-19 la Penitenciarul Bistrița. Încă 22 de deținuți sunt pozitivi

 -  -  1211

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în rândul deținuților de la Penitenciarul Bistrița.

Vineri, trei persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Bistrița au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Acestea au fost transferate la Penitenciarul-Spital București-Jilava în vederea aplicării tratamentului specific.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în urma anchetei epidemiologice desfășurate la unitatea de detenție din Bistrița, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au decis să extindă testarea, astfel că, în urma testelor efectuate pe parcursul zilei de sâmbătă, încă 22 de persoane private de libertate au fost depistate pozitiv cu infecții cu noul coronavirus.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor în rândul deținuților de la Peniteciarul Bistrița a urcat la 25.

ACTUALIZARE

Potrivit datelor comunicate de Penitenciarul Bistrița, 87 de persoane de private de liberatate au fost testate în total.

Având în vedere confirmarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, la testarea a 87 de persoane private de libertate. Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni. Rezultatele au relevat alte 22 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific”, a declarat comisar șef de poliție penitenciară Cosmin Părăuan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată.

Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical.

Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.

Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

0 notes
336 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *