Focar de COVID-19 la Primăria Bistrița, după ce 11 angajați au fost depistați pozitiv

 -  -  1551

Un nou focar de COVID-19 a fost înregistrat în municipiul Bistrița, de această dată la Primăria Bistrița. Un număr de 11 angajați ai instituției au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, din cei 11 angajați, doi sunt de la Serviciul Resurse Umane și alți nouă de la Direcția Tehnică.

”Două dintre cazuri au fost confirmate de săptămâna trecută. Pe urmă am mai avut un caz în weekend și atunci am decis să testăm pe toată lumea. Testele au fost efectuate ieri. Am luat măsuri de dezinfecție, toată lumea e acasă. Ca să se asigure continuitatea activității, angajații care sunt negativi merg prin rotație la locul de muncă”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Direcția Tehnică a Primăriei Bistrița funcționează în clădirea de pe strada Gheorghe Șincai, în vreme ce Serviciul Resurse Umane funcționează în clădirea principală a instituției, din Piața Centrală.

În ceea ce privește alte focare active, potrivit conducerii DSP Bistrița-Năsăud, în acest moment există un focar declarat la un centrul pentru persoane cu afecțiuni neuropsihice de la Beclean. De asemenea, dr. Anca Andrițoiu mai adaugă că și la compania Leoni mai apar în continuare cazuri.

La Leoni tot apar cazuri răzlețe, nu neapărat au legătură unii cu alții, dar tot apar. Se numesc mai degrabă clustere, adică mici zone pozitive în marea aceea de oameni. Nu au toți legătură unii cu alții”, a adăugat dr. Anca Andrițoiu.

De la debutul pandemiei și până acum, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost confirmate 2.372 de cazuri de COVID-19, ultimele 72 fiind înregistrate în intervalul 26 octombrie, ora 10:00 – 27 octombrie, ora 10:00. Totodată, în județ au fost înregistrate și 126 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

0 notes
676 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *