Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  1640

Opt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost testați pozitiv pentru COVID -19, din care 7 angajați ai Blocului Alimentar și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat (Policlinica Bistrița).

Ca urmare a depistării unei asistente de dietetică infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, al cărei soț, întors din Germania, a fost pozitiv COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a testat întreg personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați, plus directorul administrativ în subordinea căruia funcționează acest departament, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie.
Așadar, din toate cele 36 de persoane testate, 7 au fost depistate pozitive, una incertă și restul negative. Focarul Covid-19 depistat este în cazul echipei care a fost de serviciu în săptămâna 21-27 septembrie
“, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Cu toate acestea, activitatea Blocului Alimentar nuca fi afectată.

Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ).
În această situație, s-au luat următoarele măsuri: Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ
“, a adăugat sursa citată. .

În cazul îngrijitoarei de curățenie din Ambulatoriul Integrat al SJU Bistrița, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă.

0 notes
765 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *