Fonduri europene în valoare de 40 de milioane de euro, atrase în orașul Sângeorz-Băi

 -  -  994


În ultimii ani, Primăria Sângeorz-Băi a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea și modernizarea orașului, anunță administrația locală. În plus, pentru exercițiul financiar viitor sunt în pregătire alte proiecte, acestea având valoarea totală de 70 de milioane de euro.

După o lungă perioadă în care orașul Sângeorz-Băi nu a reușit sub nicio formă să dea semne de revitalizare, primarul Traian Ogâgău reușește din primul mandat să atragă fonduri europene în valoare de peste 40 milioane de euro pentru proiecte care acoperă aproape toate necesitățile locuitorilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sângeorz-Băi.

Potrivit sursei citate, proiecte constau în rețele de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, centre multifuncționale, grădinițe, reabilitare școli, centrală pe Biomasă, complex sportiv și bazin de înot, construire capelă, zonă de promenadă, dezvoltarea infrastructurii de turism și multe altele, având finalizarea la sfârșitul anului 2021.

În prezent, administrația locală din Sângeorz-Băi lucrează la următorul exercițiu financiar, pregătind proiecte cu o valoare totală de peste 70 milioane de euro. Acestea vizează dezvoltarea și promovarea patrimoniului natural și a agroturismului, înființarea unui centru de îmbuteliere a apelor minerale și a unui centru wellness și spa, regenerarea spațiilor urbane, construirea unui dispensar uman, regenerarea spațiilor urbane, construire dispensar uman si altele și altele.

Prin aceste proiecte se dorește îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor orașului Sângeorz-Băi, aceștia putând beneficia de servicii și infrastructură la standarde europene.

0 notes
119 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *