Formularul de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie

 -  -  1124


Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Executivul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri, document care se va aplica din 20 decembrie.

”Vom aproba proiectul de ordonanță de urgență pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu SARS-CoV-2”, a explicat premierul.

Prim-ministrul României a adăugat că formularul va putea fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro. El va fi prezentat, la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei. Datele completate în formular vor fi accesate doar de către angajaţii autorizaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi vor putea fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice.

Formularul este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și va trebui completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport pentru persoane pe cale rutieră sau navală.

1385290cookie-checkFormularul de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie
0 notes
249 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.