Forțele de ordine au aplicat peste 200 de sancțiuni unor persoane care nu purtau masca de protecție sau care nu au respectat interdicțiile de deplasare pe timp de noapte

 -  -  1043


Forțele de ordine au aplicat, în weekend, peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, luni, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud.

În intervalul 15-17 ianuarie, la nivel județean, un număr de 448 de polițiști, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și angajați ai altor instituții cu atribuții de control au efectuat verificări.

”Au fost verificate aproape 5.000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 280 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. De asemenea, au fost oprite pentru control 366 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 232 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.950 de lei.

”Din totalul acestora, 171 sancțiuni, în valoarea de 11.700 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție și 61 sancțiuni, în valoare de 22.250 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00”, mai completează sursa citată.

0 notes
168 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *