Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud, din nou în acțiune în zonele aglomerate din județ

 -  -  1050

Acțiunile de prevenire și limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus au continuat în Bistrița-Năsăud și pe parcursul ultimelor 24 de ore. Polițiștii și jandarmii s-au aflat din nou în mijlocul oamenilor și i-au informat cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție sanitară și de distanțare socială. Acolo unde au constatat nereguli, oamenii legii au aplicat și sancțiuni.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud informează că la acțiunile din ultimele 24 de ore au participat 32 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, precum și comisari de la Protecția Consumatorului.

Polițiștii au verificat 34 de societăți comerciale, au fost legitimate și verificate 46 de persoane și 32 de autovehicule. În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 11 sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.500 de lei. Din totalul acestora, 5 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier și de altă natură. Totodată, jandarmii au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în magazine. De asemenea, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în interiorul a 10 societăți comerciale. Au fost verificate în total 85 de locații, fiind aplicate 4 de sancțiuni, în valoare de 750 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. În plus, la dispoziția celor care doresc să sesizeze nereguli există și o linie telefonică de tip TELVERDE – 0800 800 165.

Totodată, pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, autoritățile fac apel la cetățeni să respecte cu strictețe măsurile impuse în contextul epidemiologic actual.

0 notes
175 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *