Fost-ai LELE cât ai fost! Ce a uitat Oltean să spună de Bobotează, când i-a atacat pe toți, dar a protejat-o pe Doris Moldovan!

După o perioadă de absență din mediul public, Ioan Oltean a ieșit la atac și întreține starea conflictuală din interiorul partidului. Fostul președinte este nemulțumit de liderii din PNL și super-mulțumit de implicarea lui Doris Moldovan în campania pentru parlamentare.

Pe județ, PNL a avut 24,3% (22.641 voturi).

 

Ziar de Bistrița a făcut o analiză a scorului cu care Oltean se laudă. Valea Someșului și Valea Ilvelor! De-zas-tru!

“În afară de campania care s-a desfăşurat pe Valea Someşului, în sectorul de care s-a ocupat Doris Moldovan, în rest nu a existat campanie electorală nici la nivelul municipiului, nici la nivelul celorlalte zone ale judeţului. Dacă ceilalţi candidaţi ar fi muncit pe măsura în care a muncit Doris Moldovan, partidul ar fi avut în Bistriţa-Năsăud cel puţin 30%”, a declarat Oltean.

Ioan Oltean a uitat să spună că pe Valea Someșului, Valea Sălăuței, Valea Ilvelor și Valea Bârgaielor a pierdut o serie de primari, încă de pe vremea când era președinte. Deci, nici pe el NU l-au urmat… oricât de lider ar crede că mai e!

Doris-cea-harnică și asocierea de imagine cu mentorul!

Doris Moldovan a mers în campanie fix pe colegiul lui Ioan Oltean… iar în unele poze apare alături de fostul președinte. Nu trebuie să fii geniu ca să știi care este diferența între notorietate și intenție de vot în ce-l privește pe fostul președinte Ioan Oltean. Tot așa s-ar putea evalua scorul scos de Doris Moldovan în urma campaniei prin care s-a asociat direct cu mentorul său.

o3-copy

o2-copy

 

 

 

 

 

 

PSD i-a umilit și în campania pentru parlamentare. Primarii care au migrat spre PSD au contat mai mult decât s-a crezut. La fel, propaganda Antena 3 și România TV, plus lipsa de organizare în rândul partidului care NU își găsește liderul. Tocmai de aceea, scorul scos de P.N.L este foarte slab:

pe Năsăud: 807 voturi ( 25%)
pe Sângeorz: 851 de voturi (34.7%)

Șanț 113 voturi (8.3%).
Maieru 337 voturi (18.22%)
Rodna 260 voturi (13%)
Rebrișoara 346 voturi (34%)
Dumitra 287 de voturi ( 27%)
Salva 149 de voturi (15%)
Romuli 27 voturi ( 25.4%).
Parva 81 de voturi ( 16%)
Leșu 148 de voturi (20%)
Telciu 294 voturi (25%)
Feldru 804 voturi (55%)
Ilva Mare 155 voturi ( 28.65%)
Iva Mică 176 voturi ( 15.26%)
Lunca Ilvei 89 voturi ( 33.16%).
Prundu Bârgăului 375 voturi (20%)
Bistrița Bârgăului 240 de voturi (19.46%)
Josenii Bârgăului 282 voturi (21%)
Tiha Bârgăului 445 voturi (34%).

Comune mici și fanaticii PNL!

Primarii P.N.L au punctat în comunele mici și scorul bun a fost păstrat în Feldru și Spermezeu, dar și în comunele mici.

Chiochiș 41,96% PNL
Șieuț 40,20% PNL
Șieu-Măgheruș 40,16% PNL
Runcu Salvei 76,31% PNL.
Spermezeu 70,92% PNL
Feldru: 788 voturi 53,97% PNL.

Atacul la Sighiartău!

e3“Atât timp cât liderul nu este lider pentru toţi membrii de partid, nu poate fi lider. Atât timp cât nu ştie să cultive întreaga structură de masă a partidului nu este lider. Liderul trebuie să fie prezent, un exemplu pentru ceilalţi. Lider nu înseamnă să fii doar pe scaunul de şef şi să te cheme preşedinte, liderul este cel mai muncitor dintre toţi.” a spus Olten, cu referire directă la Sighiartău.

Nu e demn din partea unui fost președinte să-l atace pe singurul reprezentant din Parlament. “Nu am avut mână bună!” e o expresie care desconsideră munca și calitățile oricărui membru de partid.

Să NU uităm că Robert Sighiartău a luat filiala la doar 2 voturi distanță de Ioan Turc… ceea ce arată că mâna lui Oltean a fost cam șubredă încă de pe-atunci. Robert Sighiartău e tânăr, fără experiență și a prins un loc eligibil… iar acum nu mai e controlabil. Și-a pus la bătaie banii pentru campanie și a intrat în Parlament, iar acum nu mai percutează la semnalele fostului-președinte și probabil de-aici i se trag criticile.

 

Pariuri sau BLUF-uri?

bors1Dacă e vorba să ne uităm la alte pariuri, cum ar fi: Vasile Borș candidat de președinte al Con. Județean, acum primar PSD), Vasile Moldovan (2 mandate de primar PDL + 2 candidaturi la Prim Bistrița, acum membru ALDE), Cristi Florian (prefect, apoi senator, acum tras pe linie moartă), Eugen Curteanu (secretar de stat, președinte de filială, acum simplu cons. județean), Florin Urâte (consilier județean, acum retras din funcțiile de conducere de partid), Gabriela Montoiu (candidat de europarlamentar în 2014, acum retrasă din viața politică), Robert Sighiartău (președinte de filială, deputat, acum în dizgrațiile lui Oltean). Aceștia sunt doar o parte din membrii PDL pentru care Oltean NU a avut mână bună și s-au pierdut pe parcurs ori au ieșit din grațiile domniei sale!

 

Filiala Bistrița și Primăria!

La parlamentare, scorul pe Bistrița a fost cu 7% mai mare decât la locale și acest lucru a plasat filiala peste media pe țară. Oltean susține că pe Bistrița campania NU a fost OK, dar cu toate astea există un bazin electoral de dreapta. Desigur, de data aceasta lucrurile au stat puțin altfel și NU au existat mai mulți candidați pe dreapta, cum a fost la locale, ci o singură listă care a unit electoratul. La parlamentare, pe Bistrița s-au scos 6.870 de voturi (24.96%). La alegerile locale din vară, PNL a scos la Bistrița 4.893 de voturi (18%).

qq1Încă de-acum 2 ani, Doris Moldovan a lăsat să se înțelegă faptul că o candidatură la Primăria Bistrița i-ar conveni de minune. Bineînțeles, susținută de staff și aparatul de partid. Cum Ovidiu Crețu e uzat la maxim și dă semnale de oboseală, fotoliul de primar e o miză cu greutate pentru liberali, dar și pentru PSD-iști care îl pregătesc pe viceprimarul PSD Cristi Nicuale.
Pe de altă parte, Ioan Turc a intrat târziu în partid, cu doar 3 luni înainte de alegeri și a făcut campanie separat de echipa Doris-Sighiartău. A riscat și a pierdut fotoliul de senator, chiar dacă pe Bistrița scorul PNL a fost bun. Este în continuare președinte de pe Bistrița și conferința lui Ioan Oltean NU este deloc un semn de pace.

Până la noi alegeri în interior, bătălia se va da prin conferințe de presă ori prin luări de poziție. Lucrurile sunt limpezi: Ioan Oltean își caută oastea cu care să preia organizația municipală și s-o construiască după bunul-plac, în timp ce liberalii clasici caută liderul în jurul căruia să se regrupeze pentru a bloca reduta, asumându-și oarecum electoratul de dreapta.
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita