FOTO: 1 Decembrie pe Pietonal! Fără PARADĂ militară și fără FASOLE ca pe vremuri!

 -  -  1122


Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Bistrița într-un cadru special. Bistrițenii FĂRĂ vaccin au asistat la ceremonialul militar-religios în afara zonei oficiale și în acest an NU s-a organizat paradă militară.

Radu Moldovan, Ioan Turc,  Stelian Dolha și o parte din directorii instituțiior deconcentrate au participat la ceremonialul militar-religios organizat în fața Primăriei. De Ziua Națională, oficialitățile locale au depus o coroană în memoria eroilor care s-au jertfit pentru patrie.

În zona Bisericii Evanghelice a avut loc un micro- concert de cântece patriotice.

Turc și Dolha au ținut discursuri! Radu Moldovan a ales să NU vorbească de 1 Decembrie!  

Prefectul Stelian Dolha a transmis mesajul prim-ministrului Nicolae Ciucă. în timp ce Radu Moldovan a evitat să se asocieze cu PNL-iștii și NU a susținut niciun discurs.

Primarul Ioan Turc a susținut un discurs în care a atins 2 elemente sensibile: exodul masiv al românilor și nevoia urgentă de reforme din instituții.

De Ziua Națională ținem cuvântări patriotice înflăcărate, care pun într- o lumină romantică, trecutul și prezentul nostru. Cred că a recunoaște mai multe stări de fapt care există, dincolo de orice analiză subiectivă, NU  este mai puțin patriotic. Înaintașii care au realizat Marea Unire au luptat cu arma în mână, au luptat cu bolile și cu toate neajunsurile pe care războiul le aduce, dar am avut și o elită care a reușit să obțină recunoașterea din partea marilor puteri a ceea ce românii din Basarabia, din Bucovina din Transilvania înfăptuiseră deja: Marea Unire.

Astăzi luptăm tot cu o pandemie într-un soi de conflagrație mondială, dar luptăm și cu o altă pandemie, mai periculoasă: pandemia neîncrederii, a nepăsării… pe fondul unor atacuri din ce în ce mai sofisticate  la adesa valorilor noastre fundamentale, familia, Biserica, conștiința unității de neam.Tratăm ca date statistice, de fapt, cea mai mare pandemie cu care s-a confruntat națiunea română din toate timpurile: exodul a milioane și milioane de români spre alte țări. Faptul că în țară se nasc mai puțini români decât în afara țării îl tratăm tot ca pe un element statistic.

Dincolo de toate cuvintele frumoase pe care suntem datori să ni le spunem de Ziua Națională, cred că trebuie să facem mult mai mult decât s- a făcut în ultimii zeci de ani pentru creșterea calității vieții și pentru îmbunătățirea climatului dintre noi.

Doar așa vom reuși să-i ținem pe români acasă și doar așa îi vom convinge pe mulți dintre ei să se întoarcă.

Câteva cuvinte pentru cei care lucrăm în sistemul public.

Neîncrederea românilor în instituțiile Statului este una mare și știm de ce. Vă invit să muncim cu drag, cu tragere de inimă, cu profesionalism într-un deplin respect față de oameni și într-o desăvârșită cinste. Doar așa putem să reclădim o cultură a încrederii, a speranței și a solidarității. La mulți ani bistrițeni, la mulți ani români, oriunde v-ați afla. – a transmis primarul Ioan Turc.Fără FASOLE de 1 Decembrie!

De 1 Decembrie NU s-a servit fasole cu cârnați, iar după ceremonial, cetățenii prezenți s-au plimbat pe Pietonal și au făcut mici cumpărături de la tarabele amenajate în zona Bisericii Evanghelice.

1377040cookie-checkFOTO: 1 Decembrie pe Pietonal! Fără PARADĂ militară și fără FASOLE ca pe vremuri!
0 notes
247 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.