FOTO: 2,5 tone de produse cerealiere, confiscate de polițiști în urma unui control în trafic

 -  -  1182

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Bistrița au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a ilegalității transporturilor rutiere, pe raza întregului județ.

”Acțiunile au avut scopul de a verifica condițiile de efectuare a activităților de transport rutier, starea tehnică a autovehiculelor, masele sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice și masele totale maxime autorizate, precum și de a crește gradul de siguranță rutieră” arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru abateri privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 1.600 lei și au fost reținute două permise de conducere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, pe DJ 151, la ieșire din localitatea Șintereag spre Lechința, polițiștii rutieri au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 28 ani, din județul Suceava, care transporta cantitatea de 2.500 kg de produse cerealiere, în valoare de aproximativ 2.500 lei, fără să dețină documente de proveniență legală.

”Astfel, polițiștii Serviciului de la Investigarea Criminalității Economice au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 500 lei. Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 2.500 kg de produse cerealiere” mai arată IPJ B-N.

FOTO: IPJ B-N

0 notes
307 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *