FOTO: 27 de tone de deșeuri reciclabile au adunat copiii din cele 10 școli care au participat la concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!”. 10 elevi au câștigat câte o bicicletă

 -  - 


Cantitatea de 27 de tone de deșeuri reciclabile a fost adunată de copiii din cele 10 școli gimnaziale care s-au înscris în concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!”, competiție organizată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și dotată cu premii.

Acest concurs a fost conceput pentru a încuraja copiii să colecteze separat deșeurile reciclabile într-un mod responsabil, spune directorul ADI Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

”Datorită efortului acestor copii, 27 de tone de deșeuri reciclabile nu vor ajunge pe malurile apelor sau în natură, ci vor fi duse la Tărpiu și valorificate în folosul comunităților din care au provenit aceste deșeuri reciclabile”, a completat Cristian Niculae.

În fiecare din cele 10 școli participante a fost acordată câte o bicicletă unui elev care a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri din școala în care învață:

  • În Bistrița, bicicleta a fost câștigată de Finias Muzur din clasa a 5-a A de la Școala Gimnazială Nr. 4, cu o cantitate impresionantă de 1,2 tone de deșeuri reciclabile.
  • În Telciu, bicicleta a fost câștigată de Bianca Cosmuța cu o cantitate totală de deșeuri de 392 kg.
  • În Tiha Bârgăului, bicicleta a fost câștigată de Tiberiu Flămând cu 300 de kg de deșeuri reciclabile predate la școală.
  • În Măgura Ilvei câștigătorul bicicletei a fost Florin Butaci din clasa a 7-a, care a adunat 236 kg de deșeuri reciclabile.
  • În Năsăud, câștigătoarea bicicletei a fost Ana Ilieș din clasa a 2-a B, cu o cantitate totală de 203 kg.
  • În Sângeorz-Băi, Daniela Sităriți din clasa 1 D a câștigat bicicleta, cu o cantitate de 90 kg de deșeuri reciclabile.
  • În Lechința, câștigătoarea bicicletei a fost Daria Bolchiș din clasa pregătitoare B, care a adunat 780 kg de deșeuri reciclabile.
  • În Beclean, câștigătorul bicicletei a fost Eric Cristian Zahariuc din clasa a 5-a B cu 493 kg de deșeuri reciclabile colectate.
  • În Căianu Mic, câștigătoarea bicicletei a fost Andreea Boca din clasa a 7-a cu 563 kg de deșeuri reciclabile colectate.
  • În Galații Bistriței, câștigătoarea premiului constând într-o bicicletă a fost eleva Maria Flore, care a adus la școală 351 kg de deșeuri reciclabile din sticlă, hârtie/carton și plastic/metal.

Totodată, premii constând în seturi de căști audio și boxe portabile au primit și alți elevi care au înțeles scopul acestui concurs.

Felicitări tuturor copiilor și profesorilor care s-au implicat în acest concurs. Prin efortul lor au colectat o cantitate impresionantă de deșeuri reciclabile și au devenit modele de urmat în colectarea selectivă a deșeurilor în comunitățile lor! Premiile oferite de Supercom SA și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au fost un motiv în plus de bucurie odată cu apropierea vacanței de vară”, a completat Cristian Niculae.

La nivelul județului, încă din anul 2021, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA au derulat o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor, scopul acesteia fiind de a îmbunătăți gestionarea deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud și de a determina oamenii să colecteze separat corect deșeurile în gospodăriile lor.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.