Ultimele noutati

FOTO: 5.000 de lei amendă pentru transport ilegal de material lemnos. În plus, marfa a fost confiscă

În ultimele 24 de ore, jandarmii bistrițeni au executat o acţiune pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Valea Ilvei. Acțiunea s-a derulate pe raza localităţilor Lunca Ilvei şi Ilva Mică și a dat roade. O persoană care transporta material lemnos fără aviz de însoțire s-a ales cu amendă și cu marfa confiscată.

”A fost aplicată o sancţiune în valoare totală de 5.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, alin. 1, lit. b. În urma acţiunii s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos (aproape 4 metri cubi)” a precizat Georgeta Cășvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Jandarmeria avertizează că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, că transportul de masă lemnoasă fără aviz sau cu documente din care nu rezultă provenienţa legală a acesteia constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei şi confiscarea materialelor lemnoase.

FOTO: Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-NăsăudCaricatură

Ziar de Bistrita