Ultimele noutati

FOTO: La Stockholm, în Suedia, au fost prezentate cele mai importante elemente de cultură și spiritualitate ale județului Bistrița-Năsăud

Institutul Cultural Român din Stockholm, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Suediei, Episcopia Ortodoxă a Europei de Nord și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a organizat, în seara zilei de 5 decembrie, evenimentul ”Repere de cultură și spiritualitate ale județului Bistrița-Năsăud”, la sediul ICR din capitala Suedeză.

Proiectul a vizat promovarea ideii de multiculturalism, ocazie cu care a fost organizată o expoziție cu valorile patrimoniale ale județului Bistrița-Năsăud precum și o proiecție de film documentar dedicată scriitorului bistrițean George Coșbuc.

 

Prezent la eveniment, președintele Consiului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că ”am avut bucuria să întâlnesc zeci de români care poartă în suflet dorul de casă, de locurile, prietenia și autenticitatea oamenilor de pe meleagurile noastre! De asemenea, am primit cu bucurie vestea că mare parte dintre ei își doresc să vadă cu proprii ochi locurile de poveste din județul Bistrița-Năsăud și să întâlnească minunații oameni ai tărâmurilor noastre”.

Pe lângă președintele CJ B-N au mai vorbit despre valorile județului și Episcopul Macarie Drăgoi, Ambasadorul Iulian Buga, directorul adjunct al ICR Stockholm, Dan Shafran, prof.univ. dr. Mircea Gelu Buta, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ Cluj-Napoca, Ștefan Ciprian Anghel, manager al Complexului Muzeal Național ASTRA Sibiu și Alexandru Gavrilaș, manager al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

 

Evenimentul a făcut parte dintr-un proiect mai larg inițiat de Consiliul județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Național Astra Sibiu și a avut ca scop promovarea culturii materiale și spirituale a județului Bistrița-Năsăud în țările nordice. Acesta s-a desfășurat în cadrul seriei de programe ce vor avea loc în cursul anului viitor cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

FOTO: Facebook – Emil Radu Moldovan
Caricatură

Ziar de Bistrita