FOTO: 50 de ani de la înființarea Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița. Iată cum au fost sărbătorit evenimentul

 -  -  6416În anul școlar 2018-2019, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița celebrează împlinirea a 50 de ani de la înființare. ”50 de ani de premii obținute anual la olimpiadele și concursurile naționale de muzică, 50 de ani de speranțe investite în absolvenți, 20 de ani de studenți trimiși la Conservator sau alte licee de specialitate și 50 de ani în care publicul meloman din Bistrița a fost delectat cu spectacole, concerte și producții profesioniste ale profesorilor și elevilor” spun reprezentanții Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”.

Pe lângă cei 50 de ani de liceu cu specializarea Muzică, unitatea de învățământ mai sărbătorește și  5 ani de la înființarea profilului Pedagogic și prima generație de dăscălițe formate la Bistrița. Liceul de Muzică are o față nouă datorită profilului pedagogic înființat acum 5 ani. 

Toate aceste momente au fost sărbătorite cum se cuvine, printr-un concert aniversar ce s-a desfășurat, miercuri, la Centrul Cultural Dacia din municipiu, eveniment la care au luat parte oficialități locale, profesori, actuali elevi, dar și foști elevi ai liceului, care au încântat publicul prin recitalurile lor.

 

În decursul anilor, printre cei care au ieșit de pe băncile Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița se numără și Anita Hartig (soprană), Ionuț Bîca (pianist de jazz, conferențiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București), Oana Bălan (profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”), Ciprian Pop (compozitor și profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”), Ștefan Pop (tenor), Ovidiu Purcel (tenor), Beniamin Pop (bariton), Oana Mureșan (soprană), Oana Matei, Anuța Motofelia, Lenuța Filipoi (canto popular), Dana Tolan (violonistă), Ioana Galu (violonistă) și Alexandru Mușat (chitarist, în prezent student în SUA).

La împlinirea a 50 de ani de la înființare, clădirea în care funcționează Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” va fi reabilitată.

FOTO: Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”

6 bookmark
0 notes
141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.