FOTO: A început cea de-a IV-a ediție a Târgului de carte pentru copii și adolescenți “CoșBook”

 -  -  1308


 

 

Timp de trei zile, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud găzduiește cea de-a IV-a ediție a Târgului de carte “CoșBook”, ocazie cu care a pregătit o serie de evenimente destinate tuturor pasionaților de lectură.

Târgul de carte pentru copii și adolescenți „Coșbook”, deschis joi în prezența reprezentanților autotităților locale, va cuprinde în acest an lansări și prezentări de carte și reviste școlare, ateliere (re)creative, lecturi ale copiilor și adolescenților, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori, expoziții și multe alte surprize.

L-am numit târg de carte pentru copii și adolescenți, dar târgul acesta este deschis și celor mai în vârstă, și maturilor, pentru că și ei trebuie să citească. Așadar, la standurile editurilor găsiți foarte multe cărți, cărți pentru diferite vârste, dar în primul rând pentru copii și adolescenți. Ediția din acest an este una bogată, am expus și noi proiectul editorial al Bibliotecii, unul destul de ambițios și cu foarte multe apariții editoriale. Vă așteptăm în aceste zile la manifestarea culturală de la Bibliotecă”, a spus directorul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, Ioan Pintea, la deschiderea ediției din acest an a târgului.

La rândul său, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, a lansat un îndemn către cei prezenți la ediția din acest an a târgului. “Citind vă dezvoltați și vă creșteți șansele de reușită în viață! Citiți și descoperiți, dragi copii, lectura e in lucru minunat care vă va face să vă simțiți bine!”, a spus prefectul Ovidiu Victor Frenț.

Toate evenimentele din cadrul târgului se desfășoară în curtea și spațiile Bibliotecii Județene „George Coșbuc”. Tot cu această ocazie, sâmbătă, 21 septembrie, va avea loc și Crosul CoșBook, la care s-au înscris circa 300 de participanți. Acesta se va desfășura în Parcul Municipal.

0 notes
433 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *