FOTO: A început marcarea traseului Via Transilvanica pe raza județului Suceava

 

După ce anul trecut au fost amenajați primii 134 de km ai traseului Via Transilvanica, pe raza județului Bistrița-Năsăud, acum povestea merge mai departe. Asociația Tășuleasa Social anunță că a început marcarea traseului pe raza județului Suceava, iar primii 5 km au fost deja marcați.

”Anul trecut am pus pauză lucrărilor de amenajare ale drumului Via Transilvanica, dar nu înainte de a ne bucura și de o surpriză din partea autorităților locale din Poiana Stampei. Primarul de acolo a fost primul care ne-a contactat pentru a se asigura că împreună vom face ca acest drum să treacă și prin comuna pe care o are în grijă, chiar dacă planul nostru inițial era să oprim lucrările pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Rămași cu ultima piatră de hotar undeva în mijlocul pădurii, am avansat încă 5 kilometri, până în comuna Poiana Ștampei și am încheiat anul cu sentimentul că am lăsat pentru o vreme Via Transilvanica în mijlocul unor oameni care cred cu adevărat în acest proiect. Anul acesta pornim de unde am rămas: continuăm lucrările de amenajare în județul Suceava și schimbăm forma drumului nostru deja existent, o formă care se aseamănă tot mai tare cu cea pe care o avem deocamdată doar desenată pe hartă!”, au precizat reprezentanții Tășuleasa Social. 

Așadar, lucrările practice în județul Suceava sunt în plină desfășurare: se marchează drumul și se intalează bornele kilometrice.

Potrivit Tășuleasa Social, primii 5 km au fost deja parcurși. ”Am reușit să parcurgem 5 kilometri împreună cu 15 angajați voluntari de la EGGER Group. Egger a contribuit anul acesta cu 100 de kilometri, așa că ne bucurăm că ne-au fost alături și pe teren, la instalarea a 5 pietre de hotar, care marchează o nouă porțune din drumul Via Transilvanica!”, au mai adăugat oficialii asociației.

Proiectul Asociației Tășuleasa Social prevede că Via Transilvanica va porni de la Drobeta-Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va avea circa 1.000 de kilometri și va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

FOTO: Tășuleasa Social