FOTO: A vrut să vândă haine contrafăcute, dar a fost prins de jandarmi. S-a ales cu dosar penal

 -  -  2341


Un bărbat de 48 de ani, care oferea spre comercializare în spaţiul public mai multe tipuri de obiecte vestimentare contrafăcute, s-a ales cu dosar penal.

Acesta se afla pe strada Calea Moldovei din municipiu unde expunea spre comercializare dintr-o sacoşă neagră, mai multe tipuri de blugi, geci, veste şi bluze de sezon contrafăcute.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru infracţiunea de punere în circulaţie de produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, acte care au fost predate poliţiştilor împreună cu produsele confiscate, pentru continuarea cercetărilor” arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.

Jandarmii recomandă cetăţenilor interesaţi de achiziţionarea unor cadouri în prag de sărbători, să aibă grijă de unde procură aceste produse.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Prin punerea în circulaţie se înţelege oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn. (Legea nr. 84 din 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată).

Sursa foto: IJJ B-N

2 bookmark
0 notes
66 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.