FOTO/VIDEO: Accident la calea ferată din Beclean. Un tren în care se aflau 60 de persoane a lovit un TIR

 -  -  72574 

Un accident feroviar s-a produs joi, în jurul prânzului, în orașul Beclean, la trecerea la nivel cu calea ferată spre Nușeni. Un TIR încărcat cu material lemnos a fost lovit de locomotiva unui tren personal cu două vagoane.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, circulația în aceste momente este blocată atât pe calea ferată, cât și pe cea rutieră, resepctiv pe DJ 172 A, drum care duce spre localitatea Nușeni. La fata locului, polițiștii dirijează circulația.

La fața locului, polițiștii de la Rutieră și cei de la Transporturi Feroviare din Beclean acționează pentru acordarea de sprijin victimelor. Vor fi efectuate cercetări care vor stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În cele două vagoane ale trenului se aflau aproximativ 60 de persoane. Dintre acestea, majoritatea erau copii, care făceau parte dintr-un grup organizat.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și echipaje de descarcerare din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În acest moment, persoanele implicate în accident sunt evaluate de echipajele medicale. Din primele informații, cinci ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

Este vorba despre trei adulți și doi copii, care au suferit leziuni care aparent nu le pun viața în pericol.

Situația este în dinamică, iar echipajele sunt în plină acțiune de intervenție.

ACTUALIZARE 1

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un TIR încarcăt cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.

La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău”, se arată într-un comunicat al CFR.

#ACCIDENT feroviar la trecerea de cale ferată de pe drumul Rușului! Un TIR care transporta lemne a fost lovit din plin de un tren personal (cu două vagoane). Din fericire, din primele informații, șoferul tirului a scăpat teafăr. La fel și conducătorul trenului. Sunt evaluate persoanele din tren, aproximativ 68 – 70 persoane, majoritatea copii.#actualizare1 “Sunt evaluate două victime din tren, care prezentau leziuni la nivelul membrelor. Din cele aproximativ 60 de persoane din tren, 17 sunt copii (dintr-un grup organizat)”, transmite ISU Bistrița – Năsăud. Totul s-a petrecut în jurul orei 13.15, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare de la Garda de Intervenție Beclean. #FOTO exclusiv #stiridinbeclean. #Revenim.

Publicată de Mihaela Hiticaș pe Joi, 18 aprilie 2019

ACTUALIZARE 2

Cele 5 persoane ( 3 adulti și 2 copii) care au avut nevoie de îngrijiri medicale vor fi transportate la spital: 3 dintre acestea vor fi transportate la CPU Beclean şi 2 la UPU SMURD Bistrița.

ACTUALIZARE 3

Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului dar au refuzat transportul la spital.

”În total, au fost 8 victime ( 5 victime transportate la spital de echipajele SMURD și SAJ, 1 victimă a ajuns la spital (CPU Beclean) cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului și cele două care au refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU B-N, Marius Rus.

ACTUALIZARE 4

”Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la rutieră și transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul că, în orașul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Tîrlișua care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau in funcțiune, moment în care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relația Cluj Napoca-Bistrița”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ B-N.

Atât conducătorul auto cât și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

FOTO: ISU B-N/IPJ B-N

VIDEO: Mihaela Hiticaș – Știri din Beclean

7 bookmark
0 notes
2299 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.