FOTO: Accidente pe DN 17, în Pasul Tihuța și Livezile

 -  -  1805Două accidente rutiere s-au produs marți după-amiaza pe DN 17, în Pasul Tihuța și în localitatea Livezile, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ambele accidente soldându-se doar cu pagube materiale.

În accidentul produs în Pasul Tihuța a fost implicat un autoturism al cărui șofer a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și mașina a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului. La fața locului a intervenit Garda de Intervenție Prundu Bârgăului. Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, conducătoarea auto a reușit să iasă singură din autoturism. Aceasta a primit asistență medicală la locul accidentului și a refuzat transportul la spital.

Pe DN 17, la Valea Străjii, o femeie de 38 de ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe direcția Vatra Dornei-Bistrița, nu a adaptat viteza la condițiile meteo și de drum și, într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat. Polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au testat-o cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Totodată, au dirijat traficul rutier pe parcursul intervenției. A fost aplicat un avertisment“, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Un alt accident s-a produs pe raza localității Livezile.

În acestă după masă, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată din Livezile, șoferul unui autotren din Republica Moldova, care circula pe direcția Vatra Dornei-Bistrița, nu a adaptat viteza la condițiile meteo și de drum, a ieșit în afara părții carosabile și a lovit un parapet metalic. În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime, iar conducătorul auto a reușit să redreseze autovehiculul. Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. A fost sancționat cu avertisment”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, polițiștii bistrițeni recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și de drum.

Precipitaţiile influenţează desfăşurarea traficului rutier! Pe timp ploios, polițiștii vă recomandă să țineți cont de câteva aspecte importante care, puse în aplicare, vă pot feri de evenimente nedorite:

  • prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;
  • înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;
  • evitaţi frânările şi accelerările bruşte;
  • păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi.

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud, ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
930 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *