FOTO: Acțiune pe linie silvică pe Valea Ilvelor. Polițiștii și specialiștii Gărzii Forestiere au confiscat lemn în valoare de 20.000 de lei

 -  -  1009


Aproape 120 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, în valoare de peste 20.000 de lei, au fost confiscați în urma unor controale organizate de polițiști ai Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialiști ai Gărzii Forestiere, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud.

”La data de 13 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud și silvicultori au acționat pe raza comunelor de pe Valea Ilvei, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 119,25 metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, în valoare de peste 20.000 de lei”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru tragerea la răspunde a persoanelor vinovate.

Într-unul din aceste cazuri, este cercetată o societate comercială din Ilva Mare.

La data de 13 ianuarie, în urma controalelor efectuate, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori. Conform primelor verificări efectuate, în perioada 11 noiembrie 2020- 4 ianuarie 2021, o societate comercială din Ilva Mare care a exploatat o partidă, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras 11 arbori cu un volum de peste 23 de metri cubi, în valoare de aproximativ 13.400 de lei. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *