FOTO: Adolescentă salvată din calea unui urs de jandarmii montani din Bistrița-Năsăud

 -  -  1235


 

 

O adolescentă de 16 ani a tras o sperietură zdravănă în timp ce se afla într-o poiană din zona Colibița, iar în cale i-a ieșit un urs. Copila a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar jandarmii montani din Colibița i-au sărit în sprijin.

Astăzi, 1 noiembrie, în jurul orei 15.00, o fată de 16 ani din Colibița a ales să urce însoțită doar de câinele său până la casa de vară (o casă nelocuită momentan), pentru a aprinde o lumânare la mormântul unor rude decedate, în zona Poiana Andreichii – Colibița. În timp ce aceasta aprindea lumânările și așeza florile pe morminte, în zonă și-a făcut apariția un urs. Minora a înțeles că se află în pericol și a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijin”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În spijinul fetei au interevnit jandarmii montani de la Postul Colibița, care ulterior au însoțit-o până acasă. ”Jandarmii i-au recomandat să stea la adăpost și au pornit imediat înspre zona indicată. Deoarece la întoarcere minora se putea întâlni din nou cu animalul, jandarmii au însoțit-o până în Colibița, pentru a ajunge în siguranță acasă”, mai arată Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

FOTO: Jandarmii montani Colibița

0 notes
360 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *