FOTO: Amendă de 15.000 de lei pentru Primăria Prundu Bârgăului, după ce mormane de deșeuri au fost acoperite cu pământ

 -  -  1178


Primăria Prundu Bârgăului a fost amendată de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, valoarea sancțiunii fiind de 15.000 de lei, informează instituția. Amenda a fost aplicată după ce pe raza comunei a fost descoperită o zonă în care se depozitau deșeuri și, în loc să fie curățat întreg perimetrul, acesta a fost acoperit cu pământ.

”În urma apariției în spațiul public a informațiilor cu privire la deșeurile acoperite cu pământ de la Prundu Bârgăului, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat un control pentru a verifica cele semnalate. Urmare a controlului efectuat în data de 13 mai 2021 la unitatea administrativ-teritorială Prundu Bârgăului, s-a aplicat sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, în cuantum de 15.000 de lei”, informează Garda de Mediu Bistrița-Năsăud.

Depozitul ilegal de deșeuri de pe raza comunei Prundu Bârgăului a fost descoperit de activiștii de mediu ai grupului ”Oameni pentru Oameni”, reprezentați de tânărul Vlad Grigoraș.

Aceștia au sesizat Primăria Prundu Bârgăului cu privire la depozitul din zona poligonului din comună și au solicitat administrației locale să curețe perimetrul. Însă, după ce au revenit în zonă pentru a se asigura că perimetrul a fost curățat, activiștii de mediu au constatat că deșeurile descoperite în acea zonă au fost acoperite cu pământ.

În această situație, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud s-a autosesizat, iar subprefecții Lorand Toth și Atilla Decsei, împreună cu voluntarul Vlad Grigoraș, s-au deplasat în teren pentru constatarea situației de la fața locului.

În urma cercetărilor, a fost confirmat faptul că deșeurile au fost acoperite de pământ, iar în apropierea acestei zone s-a identificat și locul de unde ar fi fost extras pământul folosit pentru îngroparea problemei depozitelor ilegale de aici.

Instituția Prefectului a semnalat aceste aspecte Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, comisarii instituției luând măsuri în acest caz, prin aplicarea unei amenzi în valoare de 15.000 de lei Primăriei Prundu Bârgăului.

0 notes
303 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *