FOTO: Amenzi și lemn confiscat, în urma unei acțiuni a Poliției pe linie silvică

În perioada 1 – 2 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au efectuat controale pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, pe raza județului Bistrița-Năsăud au fost verificate două depozite de material lemnos, iar în trafic au fost controlate 18 transporturi de material lemnos. Totodată, au fost legitimate 29 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei, toate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea indisponibilizării a cantității de 32,5 metri cubi de material lemnos transportat sau deținut în depozite fără documente legale de proveniență, în valoare de 20.207 de lei.

Check Also

Femei din Ragla și Nușeni, agresate de partenerii de viață. Oamenii legii au emis ordine de protecție

La finalul săptămânii trecute, două femei au fost agresate de partenerii de viață, acestea solicitând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.