Eveniment

FOTO: Amenzi și lemn confiscat, în urma unor controale efectuate de polițiști și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere

 -  -  730


În perioada 18-19 noiembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, au desfășurat o serie de controale pe linie silvică, fiind aplicate amenzi în valoare de 24.000 de lei. Totodată, oamenii legii au mai confiscat lemn în valoare de 23.000 de lei.

Acțiunile de control au urmărit prevenirea delictelor silvice, combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

În cadrul acțiunilor, au fost desfășurate controale și verificări de specialitate la două depozite de material lemnos din Ciceu Giurgești și Bistrița Bârgăului. Totodată, au fost oprite pentru control 27 de autovehicule, dintre care 18 transporturi de material lemnos. Au mai fost legitimate 41 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.900 lei. Din totalul acestora, 10 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 24.000 lei, iar ca măsură complementară, a fost confiscată cantitatea totală de 61,96 metri cubi de material lemnos, în valoare de 23.314 lei. Tot în cadrul acțiunii, au mai fost aplicate 6 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 2.900 lei și o sancțiune a fost aplicată conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, în valoare de 1.000 lei. Tot ca măsuri complementare, au fost reținute două certificate de înmatriculare și un permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

 

La acțiune au participat și polițiști ai secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai ocoalelor silvice de regim, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

730 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.