FOTO: Aproape 200 de elevi și circa 150 de profesori din Bistrița-Năsăud au primit diplome și stimulente financiare de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a premiat performanța școlară.  Aproape 200 de elevi, care au obținut rezultate bune la olimpiadele școlare, și circa 150 de cadre didactice, care s-au ocupat de pregătirea acestor copii, au primit diplome și stimulente financiare. 

Festivitatea de acordare a premiilor a avut loc luni, la Sala Polivalentă din municipiul Bistrița, la eveniment fiind prezenți deputatul Bogdan Ivan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, vicepreședinții instituției, Camelia Tabără și Ciprian Kecskes Simionca, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

”Performanțele dumneavoastră merită apreciate. (…) De aici a venit și inițiativa noastră din 2017 de a încerca să sprijinim, în măsura în care putem noi, activitatea dumneavoastră. (…) Încercăm să premiem atât cât ne permitem noi. Dacă am avea resurse mai mari, am face acest lucru mult mai substanțial. Doar că noi, Consiliul Județean, nu încasăm niciun fel de taxe și impozite. Acestea se încasează de către primării. Cu toate acestea, din puținul pe care îl avem încercăm să facem lucruri. Astăzi are loc această premiere, miercuri îi vom premia pe cei care s-au clasat pe primele trei locuri la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Acolo sunt niște premii mai consistente pentru că ei sunt mai puțini. Închei prin a vă mulțumi pentru tot ceea ce faceți”, a spus Emil Radu Moldovan.

De asemenea, prefectul Mica Oprea s-a adresat celor prezenți la festivitatea de premiere și le-a transmis: ”Vă admir și vă prețuiesc pentru că vă pregătiți pentru viitorul vostru. Vă felicit pentru rezultatele obținute!  Vă mărturisesc că trăiesc acum aceeași emoție pe care am trăit-o și atunci când eram eu elevă. Emoția de a fi premiată. Vă sfătuiesc să continuați să învățați și vă doresc mult succes în cariera viitoare. Multă sănătate!”. 

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula, a mulțumit Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru că a ales să recompenseze performanța școlară. ”În 2017 a început această activitate de premiere a elevilor și profesorilor care fac performanță și mulțumesc Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru acest efort. Să știți că nu peste tot în țară se întâmplă acest lucru. (…) Avem un Consiliu Județean foarte performant”, a spus Cristian Nicula, care a oferit câte un buchet de flori prefectului Mica Oprea și vicepreședintelui Camelia Tabără.

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Ivan a felicitat elevii și cadrele didactice pentru performanțele lor.

”Mi-aș dori ca România să arate așa în toate colțurile ei. Mi-aș dori să trăim într-o țară care să arate că educația, respectul și valorile sunt adevăratele lucruri la care trebuie să ne raportăm. Cred că ceea ce spunea Nelson Mandela – și anume că educația este cea mai puternică armă cu care putem să schimbăm viitorul – reprezintă cartea de căpătâi pentru tot ceea ce ar trebui să facem fiecare dintre noi”, a spus Bogdan Ivan.

A urmat apoi festivitatea de acordare a recompenselor, fiind premiați 197 de elevi și 155 de cadre didactice.

Fiecare elev și fiecare cadru didactic a primit câte o diplomă și un stimulent financiar în valoare de 500 de lei.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat un buget de peste 170.000 de lei pentru acordarea acestor premii.