FOTO: Arhitectură modernă pentru cele două blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate din Bistrița

 -  - 


Primăria Bistrița schimbă abordarea în ceea ce privește imobilele cu destinația de locuințe pentru tineri și anunță că a optat pentru o ”arhitectură modernă” în cazul celor două blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate.

O altă abordare pentru o arhitectură modernă a spațiilor locative destinate tinerilor! Propunerile proiectantului privind cele două noi blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate au primit avizul Consiliului Tehnico-Economic. Urmează ca studiul de fezabilitate să fie supus luna viitoare aprobării consilierilor locali”, a transmis primarul Bistriței, Ioan Turc, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

La începutul lunii martie a acestui an, municipalitatea a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează construcția a două blocuri de locuințe ANL în municipiu, pe strada Subcetate.

În documentația pentru obținerea acordului de mediu depusă la APM Bistrița-Năsăud, municipalitatea propune ”construirea unui ansamblu rezidențial format din două corpuri de clădire cu regim de înălțime D+P+4E+M, fiecare corp fiind compus din 36 de apartamente (4 cu o cameră, 22 cu două camere și 10 cu trei camere)”

Cele două blocuri de locuințe ar urma să fie construite prin intermediul Agenției Naționale pentru locuințe, primarul Ioan Turc purtând deja discuții cu responsabilii de la București pe această temă. 

Până în prezent, în municipiul Bistriţa au fost construite un număr total de 773 de locuinţe ANL. Aproape jumătate dintre acestea (354) au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, în vreme ce în administrarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa au rămas un număr de 419 locuințe situate în 19 blocuri.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.